Virtualni Madrid Masters za pomoć ugroženim tenisačima

Virtualni Madrid Masters za pomoć ugroženim tenisačima

Organizatori velikog madridskog teniskog turnira koji je trebao biti održan u svibnju, ali je otkazan zbog pandemije izazvane širenjem novog koronavirusa, u ponedjeljak su objavili kako će organizirati virtualni turnir humanitarnog karaktera.


Novostvoreni Mutua Madrid Open Virtua Pro trebao bi okupiti teniske profesionalke i profesionalce koji će rekete zamijeniti kontrolerima, a za sudjelovanje na ovom turniru neće morati napustiti svoj dom. Organizatori su najavili da će uskoro imenovati tenisačice i tenisače koji bi se trebali natjecati od 27. do 30. travnja u Tennis World Tour videoigri na do detalja rekreiranom stadionu Manolo Santana. Turnir će biti humanitarnog karaktera.

- Cilj nam je pomoći igračicama i igračima koji u ovom trenutku nemaju prihode s obzirom na višemjesečnu neaktivnost, kao i onima koji su oboljeli od COVID-19, stoji u priopćenju organizatora madridskog turnira koji su odlučili izdvojiti po 150.000 eura nagradnog fonda za tenisačice i tenisače te donirati još 50.000 eura za pomoć u borbi protiv širenja novog koronavirusa.

Pobjednici u obje kategorije će moći odlučiti koliki će dio nagrade izdvojiti za one kolegice i kolege koji su se zbog sadašnje teniske neaktivnosti našli u financijskim poteškoćama.

- Organizirali smo natjecanje među teniskim profesionalcima, koje ne traži od njih da napuštaju svoje domove, a da bude što vjernija kopija tradicionalnog Mutua Madrid Opena. Cilj nam nije samo zabava već želimo dati i svoj doprinos u ovim teškim vremenima, izjavio je u priopćenju direktor turnira Feliciano Lopez.

Inicijativu je pozdravio i čelni čovjek Udruge teniskih profesionalaca (ATP) Andrea Gaudenzi.

- Posebno nas veseli što će koristi od ove inicijative imati i igrači koji se nalaze u kritičnoj situaciji u ovim teškim vremenima, izjavio je Gaudenzi.

- Mutua Madrid Open Virtual Pro jedinstven je i kreativan način na koji se igračice s WTA Toura mogu natjecati i družiti sa svojim fanovima tijekom ovog teškog razdoblja. Veselimo se virtualnoj igri koja može poslužiti kao izvor zabave, a istovremeno nam i pomoći da prebolimo ovo razdoblje dok se tenis ne vrati u stvarnost, izjavio je čelnik Ženske teniske udruge (WTA) Steve Simon.

Posljednji profesionalni teniski turniri odigrani su početkom ožujka, kad je sezona prekinuta. Zasad su otkazani ili odgođeni svi turniri koji su bili u kalendaru do 13. srpnja.

Izvor:hrt.hr

Video sadržaj

na vrh članka