Osnivač Transfermarkta: Mali će prodavati igrače jeftino da prežive

Osnivač Transfermarkta: Mali će prodavati igrače jeftino da prežive

Osnivač i glavni direktor poznate internetske stranica Transfermarkt Matthias Seidel smatra kako će transferi veći od 100 milijuna eura postati prošlost, a jaz između bogatih i siramašnih u nogometu će postati još veći nakon ove krize.


Mnogim manjim klubovima bitna stavka u proračunu je zarada od prodaje igrala, a sad ih ili neće prodati ili će za njih dobiti znatno manje nego što su mogli prije nekoliko mjeseci.

- Mnogi su klubovi kalkulirali sa zaradama od transfera, a sada s obzirom na novonastalu situaciju neće dobiti novac koji bi dobili za svoje zvijezde prije recimo dva mjeseca.  S druge strane, bit će ih prisiljeni prodavati i za manje novce jer će im očajnički trebati novac za preživljavanje. Jaz između bogatih i siromašnih bit će još dublji. Također, krizu će osjetiti i navijači jer će se završnice sezona po svemu sudeći održati  na praznim stadionima, rekao je Seidel.

- Mnogi sponzori otkazat će uplate, neće biti prihoda od televizijskih prava i od ulaznica. Past će vrijednosti svih igrača, očekujem pad od 10 do 30 posto. dodao je.

Seidel ipak nije potpuni katastrofičar i vjeruje da će se za godinu-dvije sve vratiti na staro.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka