Objavljen datum početka olimpijskih atletskih kvalifikacija

Objavljen datum početka olimpijskih atletskih kvalifikacija

Svjetska atletika (bivši IAAF) objavila je da će se kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju održavati od prosinca ove godine, a ne od 4. travnja do 20. studenoga, što je bilo prethodno dogovoreno razdoblje za ostvarivanje olimpijskih normi.


To znači da će kvalifikacije i ostvarivanje normi za OI u Tokiju trajati od 1. prosinca ove godine do 29. lipnja 2021. godine, osim za maraton i brzo hodanje na 50 kilometara, za koje je rok do 31. svibnja 2021.

Čelnici Svjetske atletike priopćili su kako sve dosad postignute norme vrijede.

- Svi rezultati koji budu postignuti do prosinca, vrijedit će samo za statistiku, a neće konkurirati za olimpijske norme, dok ljestvicu najboljih svjetskih rezutata nećemo osvježavati ili objavljivati, navodi se u priopćenju.

Olimpijske igre u Tokiju, koje su trebale biti ovoga ljeta, odgođene su zbog pandemije koronavirusa i održat će se od 23. srpnja do 8. kolovoza iduće godine.

- Ovu odluku donijela su sva tijela Svjetske atletike, kako bi pomogli atletičarima da u situaciji s koronavirusom odrede plan priprema i treninga. Također, vodili smo računa o pravednosti, jer će svi imati dovoljno vremena da ostvare rezultate koji bi ih odveli u Tokio, izjavio je predsjednik Svjetske atletike Sebastian Coe. Dodao je i da su polovicu zaposlenika Svjetske atletike poslali na čekanje, ali će svi primati plaću.

Izvor:hrt.hr

Video sadržaj

na vrh članka