Federer donirao milijun dolara ugroženima u Africi, pomoć će dobiti 64.000 ljudi

Federer donirao milijun dolara ugroženima u Africi, pomoć će dobiti 64.000 ljudi

Fondacija Rogera Federera donirat će milijun dolara za pomoć ugroženim obiteljima u Africi, objavio je na svom Twitteru profilu jedan od najboljih tenisača svih vremena.U službenom priopćenju piše da će novac biti osiguran u svrhu obroka za djecu i njihove obitelji, a usljed krize zbog pandemije koronavirusa kada škole u čitavom svijetu ne rade i u situaciji u kojoj su mnogi ljudi ostali bez posla, prenosi Klix.ba. 

"Sada moramo više nego ikada ranije da se ujedinimo i pomognemo porodicama kojima je to potrebno", poručio je ovaj slavni tenisač.

Prve najave govore da bi pomoć trebalo dobiti nešto više od 60.000 ljudi, odnosno 64.000, a ovo je samo jedan u nizu sjajnih humanitarnih poteza koje je Federer napravio tijekom pandemije koronavirusa, baš kao i njegov kolega Novak Đoković.

Obojica su kao individue pokazali kako se treba ponašati u ovim teškim vremenima te da, uprkos slavi u kojoj uživaju, nijednog trenutka ne smiju zaboraviti društvenu odgovornost koju nose i koliko samo dio njihovih sredstava može pomoći ljudima širom svijeta.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka