Pulev: Dosta je glasina i nagađanja, neću se maknuti Furyju

Pulev: Dosta je glasina i nagađanja, neću se maknuti Furyju

Bugarski boksač Kubrat Pulev poručio je kako nema namjeru odustati od borbe za svjetsku titulu protiv Britanca Anthonyja Joshue kako bi se svjetski prvak u teškoj kategoriji prvo borio protiv Tysona Furyja.


Nedavno su se pojavile glasine da će se Joshua najprije boriti protiv Furyja za naslov apsolutnog prvaka i da će se zbog toga bugarski boksač povući. Međutim, Pulev to demantira.

- Dosta je glasina i nagađanja. Ne razumijem zašto još uvijek odgađamo postavljanje datuma i mjesta. Jedva čekam borbu, kazao je bugarski boksač u razgovoru za BBC.

- Vidim da me se netko boji i pokušava se suprotstaviti nekom drugom ispred mene, dodao je Pulev kome je nadimak "kobra".

Borba između Joshue i Puleva trebala je biti 20. lipnja u Londonu na stadionu Tottenhama, međutim dvoboj je odgođen za neodređeno vrijeme zbog epidemije novog koronavirusa.

Trenutačno se razgovara o mjestima i datumima borbe, a moguće je i da boksači odmjere snage u pulskoj Areni.

Pulev je dosad dobio 28 od 29 mečeva, a 2014. je izgubio od Vladimira Klička. Joshua također, ima samo jedan poraz u 24 meča.

- Čekam dvoboj godinu dana, ali uvijek pronađu neki razlog da ga odgode, dodao je Pulev.

Joshua i Pulev prvi put su se trebali boriti u Cardiffu na stadionu Principality u listopadu 2017. ali tada se Bugarin povukao zbog ozljede ramena.

Joshua je posljednju borbu imao u prosincu prošle godine kada je u Saudijskoj Arabiji pobijedio Amerikanca Andyja Ruiza vrativši tako izgubljene naslove koje mu je Ruiz 'oteo' u lipnju prošle godine pobijedivši ga u New Yorku.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka