Đoković okuplja tenisače na Adria Touru, igrat će se i u Zadru

Đoković okuplja tenisače na Adria Touru, igrat će se i u Zadru

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković okupit će brojne asove bijelog sporta u regionalnom Adria Touru koji će se od 13. lipnja do 5. srpnja održati u pet gradova među kojima je i Zadar.


Prvi turnir će se održati u Beogradu, na terenima TC Novak (13./14. lipnja), da bi se potom preselio u Zadar (20./21. lipnja). Treća stanica je Crna Gora (27/28. lipnja), a zatim slijedi Banja Luku (3./4. srpnja). Uz to, planiran je i odlazak u Sarajevo gdje će Đoković i Damir Džumhur 5. srpnja odigrati revijalni meč.

Pored Đokovića, koji će igrati sve turnire, jedna od najvećih zvijezda bit će treći tenisač svijeta Austrijanac Dominic Thiem, a sudjelovanje na prvom turniru u Beogradu potvrdio je i bugarski tenisač Grigor Dimitrov.


- Još nekoliko velikih europskih teniskih imena je najavilo dolazak na dobrotvorni turnir koji je zamišljen kako bi se prikupila sredstva za humanitarne projekte diljem regije, među kojima su i programi "Novak Đoković" fondacije za programe ranog razvoja i obrazovanja djece. Ujedno, želja organizatora je da se pomogne tenisačima kako bi se vratili u formu uslijed situacije s koronavirusom, poručili su iz "Adria Toura".

Na svakom turniru će biti dvije skupine s po četiri igrača. Prvog dana će svaki tenisač imati po dva meča, a drugog još jedan susret u skupini, da bi se potom igralo finale između dvojice najboljih. Predviđeno je da se igra na dva dobivena seta na četiri gema.

Program će biti upotpunjen susretima parova poznatih osoba, kao i događajima za djecu.

Izvor:hrt.hr

Video sadržaj

na vrh članka