Velikani hrvatskog tenisa doputovali u Osijek uoči humanitarnog turnira

Velikani hrvatskog tenisa doputovali u Osijek uoči humanitarnog turnira

Gotovo sva najzvučnija imena hrvatskoga tenisa doputovala su u Grad na Dravi kako bi pokazali da je tenis sport čiju popularnost ne može zasjeniti ni pandemija.


- Veselim se igrati u paru s Goranom Ivaniševićem, mi smo suđeni jedno drugome u tim miks parovima, uvijek dobra zabava, kaže Iva Majoli.

I dok će Zid slavnih u Teniskom centru dobiti nove stanovnike, mladim će tenisačima osječki turnir ujedno biti prigoda za provjeru forme nakon dvomjesečne stanke.

- Svi smo trenirali nekako. Nismo, ajmo reć "full", kolko inače jesmo, tako da je ovo... bit će lijep pokazatelj gdje smo, što smo i što trebamo raditi, komentirala je Lea Bošković.

U Hrvatskoj se tako na pokretanju tenisa radi po uzoru na još neke europske zemlje, u kojima se također organiziraju revijalni turniri.

- Jako sam sretna i ponosna  što su se svi odazvali i što su svi došli, ali da, svake države polako počinju organizirati neka svoja natjecanja unutar granica, tako da sam jako sretna i ponosna što i mi pratim, rekla je organizatorica turnira u Osijeku Donna Vekić.

Humanitarni predznak turniru daje akcija"Hrvatska protiv COVID-a 19", u sklopu koje je osječkom KBC-u namijenjeno sto tisuća kuna. Zbog poštivanja epidemioloških mjera igrat će se bez publike, ali uz prijenos finala na Drugom programu Hrvatske televizije u nedjelju od 16 do 19 sati.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka