Najbolji strijelac HNL-a potpisao novi ugovor s Osijekom

Najbolji strijelac HNL-a potpisao novi ugovor s Osijekom

Najbolji strijelac Osijeka Mirko Marić produžio je ugovor s klubom do kraja lipnja 2023. godine, objavljeno je na službenim stranicama hrvatskog prvoligaša. Stari ugovor vezao ga je s klubom do 2022. godine, a sada su dogovorili, kako kažu, produljenje ugovora na obostrano zadovoljstvo.


- Puno puta sam već isticao kako mi je ovdje lijepo i da mi se nikamo ne žuri. Najbolji nogomet u karijeri igram upravo u Osijeku, potvrđuje to i statistika, odnosno moj učinak na terenu za što su, dakako, itekako zaslužni i suigrači. Zahvaljujem Upravi na povjerenju, a što se mene tiče mislim da sam i ovom odlukom dao do znanja da ne želim nigdje srljati u smislu nekog transfera. Strpljivi smo i Klub i ja kada je riječ o ponudama koje nam stižu i nismo pod nikakvim pritiskom. Naravno da bih volio steći novo iskustvo igranja u nekoj jačoj europskoj ligi, no to će morati biti prava ponuda koja bi zadovoljila sve zainteresirane strane. Bitno je da se međusobno uvažavamo, mogu reći da i zajednički planiramo neke stvari u budućnosti i uvijek ću nastojati dati svoj puni doprinos u ostvarenju Osijekovih ambicija, rekao je Marić.

Marić je ove sezone postigao 17 golova u Prvoj HNL i prvi je strijelac lige.

- Svi znamo koliko Mirko znači za našu momčad, ne samo zbog postignutih golova. Otkako je u rujnu 2017. stigao kod nas uspostavili smo odličan odnos obostranog povjerenja i zaista smo sretni što je NK Osijek u tom vremenu do sada istinski doživio svojim klubom iz kojega ne žuri opet krenuti izvan granica Hrvatske. Hvala mu na tomu jer je prepoznao naš Klub kao pravu sredinu za potpunu igračku afirmaciju, a nadam se da će uskoro imati status člana A reprezentacije koji i zaslužuje, rekao je je Alen Petrović, sportski direktor kluba.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka