Tiafoe pozitivan na koronavirus, turnir u Atlanti se nastavlja?!

Tiafoe pozitivan na koronavirus, turnir u Atlanti se nastavlja?!

Američki tenisač Frances Tiafoe objavio je kako je zaražen koronavirusom, a kako se zarazio nakon što je u petak odigrao ekshibicijski dvoboj protiv sunarodnjaka Sama Querreya na "All American" turniru u Atlanti.


- Nažalost, bio sam pozitivan na Covid-19 na testiranju u petak navečer nakon meča kojega sam odigrao u Atlanti. Na testiranju prije tjedan dana bio sam negativan, objavio je Tiafoe.

Na "All American" turniru u Atlanti okupili su se svi američki tenisači koji se nalaze među 100 najboljih na ATP ljestvici (John IsnerTaylor Fritz, Reilly Opelka, Sam Querrey, Tennys SandgrenTommy PaulSteve Johnson, Frances Tiafoe), a na mečevima je bio dopušten i dolazak publike. Kako se čini, za razliku od Adria Toura, koji je uz veliku viku upravo iz SAD-a zbog pojave koronavirusa prekinut, Amerikanci turnir u Atlanti namjeravaju - nastaviti.

- Kao i svi ostali igrači, Tiafoe je bio testiran svakoga dana prije dolaska na turnir, a nakon dvoboja je pokazivao simptome bolesti te je bio ponovno testiran i rezultat je bio pozitivan. Stoga je on napustio turnir, a mi smo odmah počeli s dezinfekcijom terena uz pridržavanje svih protokola oko sigurnosti, objavili su organizatori.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka