Bogdanovićev klub za 1,6 milijardi dolara dobio novog vlasnika

Bogdanovićev klub za 1,6 milijardi dolara dobio novog vlasnika

Utah Jazz, klub za koji igra najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović, nakon 35 godina je promijenio vlasnika, a tehnološki poduzetnik Ryan Smith ga je kupio od obitelji Miller za 1,6 milijardi američkih dolara.


Odluku o prodaji obznanila je Gail Miller, koja je prije 35 godina s pokojnim mužem Larryjem kupila NBA momčad iz Salt Lake Cityja.

Uz većinski udio u Utah Jazzu, Smith je postao i većinskim vlasnikom Vivint Smart Home Arene, u kojoj je Utah Jazz domaćin, kao i momčadi u razvojnoj NBA ligi Salt Lake City Starsa.

Gail Miller je obznanila da su tijekom niza godina vodili s Ryanom Smithom vodili razgovore o mogućoj prodaji koja je konačno i realizirana.

- Nakon preispitivanja duše, dugih razgovora i dubinskih procjena naših dugoročnih ciljeva, obitelj i ja samo odlučili da je pravo vrijeme za prenošenje odgovornosti i 35-godišnjeg vodstva na Ryana i Ashley koji dijele naše vrijednosti i odlučni su zadržati momčad u Uti. Naša će obitelj ostati vezana za uspjehe Utah Jazza i zadržati manjinski vlasnički udio, izjavila je Gail Miller u priopćenju.

Smith je 2002. osnovao tvrtku Qualtrics s ocem i bratom, a prodao ju je prošle godine, no ostao je glavnim operativcem. Već je tri godine sponzor Utah Jazza.

- Svi dugujemo jako puno obitelji Miller za njihovo vodstvo u posljednjih 35 godina. Moja supruga i ja smo počašćeni i uzbuđeni jer smo dobili priliku odvesti momčad prema budućnosti, posebno zato što imamo najbolje navijače u NBA ligi, izjavio je u priopćenju Ryan Smith.

Ugovor o prodaji još mora potvrditi Odbor vodstva NBA lige.

Utah Jazz su osnovani 1974. u New Orleansu, a od 1979. je klub preselio u Salt Lake City. Najveće uspjehe ostvarili su 1997. i 1998. pod vodstvom nedavno preminulog trenera Jerryja Sloana, kad su predvođeni jednim od najproduktivnijh dvojaca koji su činili John Stockton i Karl Malone osvajali naslov prvaka u Zapadnoj konferenciji te gubili obračune za naslov od Jordanovih Chicago Bullsa. 

U posljednje četiri godine Utah Jazz su redovito ulazili u doigravanje, a dvaput su gubili u polufinalu Zapadne konferencije.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka