Mamić osvojio prvi gostujući bod za kormilom Dinama u Europi

Mamić osvojio prvi gostujući bod za kormilom Dinama u Europi

Nakon osam gostujućih poraza u natjecanju po skupinama Lige prvaka i Europske lige, Zoran Mamić je za kormilom Dinama osvojio prvi gostujući bod nakon što su "Modri" odigrali 0-0 kod moskovskog CSKA.


Utakmica u Moskvi bila je deveta gostujuća Mamićeva utakmica za kormilom Dinama u skupinama europskih kupova.

Statistika mu je poražavajuća. U dosadašnjih devet ogleda upisao je osam poraza i posljednji remi protiv CSKA uz razliku pogodaka 4-20.

Nakon što je zapeo u posljednjem pretkolu Lige prvaka od bečke Austrije, Dinamo je u sezoni 2013./2014. igrao u Europskoj ligi. Momčad je u prva dva kola vodio Branko Ivanković, ali je nakon domaćeg poraza od Črnomoreca (1-2) i gostujućeg kod Ludogoreca (0-3) dobio otkaz, a umjesto njega momčad je prezeo Mamić koji je "Modre" vodio na dva gostovanja, u Eindhovenu i u Odesi. Od PSV Eindhovena je izgubio 0-2, a od Črnomoreca 1-2.

Dinamo je te sezone završio natjecanje u skupini na posljednjem mjestu s osvojenim jednim bodom od 18 mogućih.

Iduće sezone Dinamo je ponovo zapeo u kvalifikacijama Lige prvaka i opet igrao Europsku ligu. Na tri gostovanja hrvatski prvak je upisao tri poraza, od Celtica (0-1), RB Salzburga (2-4) i Astre (0-1). Na koncu je Dinamo bio treći sa šest bodova iza Salzburga (16) i Celtica (8).

U sezoni 2015./2016. Dinamo se plasirao u elitno natjecanje "Starog kontinenta". Modri su na startu pobijedio Arsenal u Maksimiru (2-1), a potom nanizali pet poraza, pri čemu sva tri gostujuća. U Munchenu je Bayern slavio sa 5-0, Olympiakos je u Pireju pobijedio sa 2-1, da bi Arsenal u Londonu uzvratio sa 3-0.

Mamić je u lipnju 2016. napustio Dinamo preselivši u saudijski Al-Nassr, a vratio se u na klupu u srpnju ove godine umjesto Igora Jovićevića.

Dinamo je ove sezone u kvalifikacijama Lige prvaka ispao od Ferencvaroša, a potom preko Flore izborio Europsku ligu. Na prvom gostovanju Dinamo je odigrao 0-0 u Moskvi protiv CSKA prekinuvši niz od osam Mamićevih poraza.

REZULTATI DINAMA U SKUPINAMA NA GOSTOVANJIMA POD VODSTVOM ZORANA MAMIĆA

PSV Eindhoven - Dinamo 2-0
Črnomorec - Dinamo 2-1
Celtic - Dinamo 1-0
RB Salzburg - Dinamo 4-2
Astra - Dinamo 1-0
Bayern - Dinamo 5-0
Olympiakos - Dinamo 2-1
Arsenal - Dinamo 3-0
CSKA - Dinamo 0-0

Izvor:hrt.hr

na vrh članka