Profesor Baltazar ambasador judo moralnog kodeksa

Profesor Baltazar ambasador judo moralnog kodeksa

Nakon uspjeha na tatamiju Poreča i Praga, gdje su mladi hrvatski judaši i judašice pokazali kako je budućnost hrvatskog juda iznimno svijetla, Hrvatski judo savez najavio je novi veliki projekt.


Hrvatski judo savez i udruga Profesor Baltazar gostovanjem u emisiji HTV-a, Dobro jutro, Hrvatska, najavili su pokretanje novog velikog projekta. Koristeći lik popularnog Profesora Baltazara, iz istoimenog animiranog filma, Hrvatski judo savez će promovirati osam vrijednosti koje čine judo moralni kodeks.

- Iznimno smo ponosni na ovu suradnju jer Hrvatski judo savez, kao perjanica hrvatskog sporta, na ovaj način pokazuje koliko je važno spajanje sporta, obrazovanja i znanosti. Ovo je samo nastavak suradnje nakon uključivanja u Znanstveni piknik, a zajedničkih planova imamo napretek, rekla je Renata Brkić iz udruge Profesor Baltazar.

Proučavanjem judo moralnog kodeksa, tim Hrvatskog judo saveza je s vrhunskim ilustratorom Nikom Barunom, osmislio i kreirao plakate, bojanku i memory karte s likovima iz popularnog animiranog filma Profesor Baltazar, koji je nastao 1968. godine i osvojio brojne nagrade u proteklih 50 godina.

- Fizika je praktički osnova juda, kao i stalno prilagođavanje na nove situacije i izazove. Zbog toga je Profesor Baltazar idealan ambasador hrvatskog juda, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. Nismo morali previše objašnjavati kolegama iz europskog i svjetskog juda. Dosta njih je već čulo za Baltazara, rekla je Sanda Čorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza te dodala:

- U vrijeme pandemije, u godini koja je iznimno zahtijevna na svim poljima, uvidjeli smo da je osam vrijednosti, koje čine judo moralni kodeks, potrebna cijelom društvu. Zbog toga se veselimo pozitivnim reakcijama najmlađih, kao i njihovih roditelja.

U narednom periodu Hrvatski judo savez će napraviti promociju projekta te ovim pozitivnim projektom razveseliti, kako članove judo obitelji, tako i šire društvo.

Osam vrijednosti koje čine judo moralni kodeks:

·  Čast

·  Skromnost

·  Pristojnost

·  Poštovanje

·  Samokontrola

·  Prijateljstvo

·  Iskrenost

·  Hrabrost

https://sport.hrt.hr/681614/profesor-baltazar-ambasador-judo-moralnog-kodeksa

izvor:hrt.hr

na vrh članka