Maradonin dres "Božja ruka" mogao bi vrijediti dva milijuna dolara

Maradonin dres "Božja ruka" mogao bi vrijediti dva milijuna dolara

Dres koji je Diego Maradona nosio kada je zabio slavni gol "Božjom rukom" na utakmici protiv Engleske na SP-u 1986. u Meksiku mogao bi na dražbi biti prodan za dva milijuna dolara nakon što je slavni Argentinac preminuo u srijedu, tvrdi jedan američki stručnjak za sportske memorabilije.


Dres je vlasništvo bivšeg engleskog reprezentativca Stevea Hodgea koji ga je dobio od Maradone nakon utakmice u Meksiku.

- Hodao sam tunelom, a Maradona je dolazio iz suprotnog smjera. Samo sam skinuo svoj dres i zamijenili smo ih tada, rekao je Hodge koji je nakon te utakmice ostao dulje na terenu zbog televizijskog intervjuja.

Dres je trenutačno izložen u Engleskom nacionalnom nogometnom muzeju u Manchesteru.

- Jako je teško odrediti vrijednost dresa "Božje ruke", ali znam da vlasnik traži dva milijuna dolara na privatnoj dražbi, izjavio je stručnjak za sportske memorabilije David Amerman, dodavši: - To je moguće s obzirom na to da su u nogometu vrijednosti skočile.

- Teško je očekivati da će dobiti dva milijuna dolara, ali ne vidim zašto netko tko ima novca ne bi poželio takvo što - ne možete samo staviti cijenu na to. Ako nađete pravu osobu na pravom mjestu, to je realna mogućnost, rekao je Amerman.

- Nedavno smo prodali kopiju Maradonine nogometne iskaznica kada je bio rookie za 10.000 dolara. To je iskaznica koja je prije nekoliko godina vrijedila možda nekoliko stotina dolara i to je bilo prije njegove smrti. Jučer sam na internetu vidio jednu za koju traže 20.000 dolara.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka