Subota, 07 Rujan 2019

Biskup Uzinić: Budimo s Isusom Kristom malo stado za svijet u koji smo kao kršćani poslani

23. nedjelja kroz godinu (C), 2019.
Opterećeni smo brojevima, računicama i planiranjima. Plaši nas biti manjina. I Isus je opterećen brojem. Ali on je to na drugačiji način nego mi. Njega ne plaše mali nego veliki brojevi, ono silno mnoštvo koje ga slijedi. Silno mnoštvo sa sobom nosi opasnost slijeđenja zbog krivih motiva i oportunističkih razloga, moći i položaja, sociološke i kulturološke uvjetovanosti. A za Isusa to nisu nikad dovoljni razlozi da bi netko išao za njim i bio njegov učenik. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Predsjednica Grabar-Kitarović marijanskim svetištima dodijelila Povelje Republike Hrvatske

U povodu blagdana Male Gospe predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila je Povelje Republike Hrvatske nacionalnim i biskupijskim marijanskim svetištima za koja je kazala kako u našem narodu imaju posebno duhovno značenje i važnost za svakog katoličkog vjernika i za cijelu povijest marijanskih pobožnosti, priopćila je Služba za odnose s javnošću Ureda Predsjednice Republike u petak 6. rujna.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Bog ponekad na neobičan način svrati i u naš život

Snovi se, obično tako kažemo, umnogome razlikuju od stvarnosti. U snovima je život ljepši, čudesniji a u stvarnosti – u stvarnosti svatko najbolje zna kako je. Kad netko živi miran i staložen život kažemo za njega da živi kao u snu, daleko od sivila svakidašnjice. To hoće reći da bi čovjek "živio kao u snu" ne treba nužno spavati. Štoviše, buđenje je preduvjet ostvarenja snova. Samo se budni ostvaruju a pospani sanjare. I traže krivce zbog neostvarenih snova. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed