Utorak, 23 Lipanj 2020

Na uvodnim utrkama Formule 1 čak 10.000 testova

Ako se sljedećih tjedana epidemiološka situacija u Austriji dramatično ne pogorša, na uvodnim utrkama Svjetskog prvenstva formule 1 5. i 12. srpnja na stazi Red Bull Ring u Spielbergu obavit će se ukupno 10.000 testova na koronavirus.

  • Objavljeno u Šport
Više...

SDUŠ poziva na pridržavanje preporuka o održavanju sportskih natjecanja

Središnji državni ured za šport (SDUŠ) u utorak je uputio poziv svim nacionalnim sportskim savezima i krovnim udruženjima na pridržavanje preporuka o održavanju sportskih natjecanja koje je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo, jer podaci u posljednjih nekoliko dana o rastu broja zaraženih pokazuju da pandemija koronavirusa još uvijek traje.

  • Objavljeno u Šport
Više...

Okršaj stranačkih gospodarskih stručnjaka

U emisiji “Izbori 2020.” na RTL-u, sučelila su se četiri stranačka gospodarska stručnjaka, Branko Grčić iz Restart koalicije, Tomislav Ćorić iz HDZ-a, Vesna Vučemilović iz Domovinskog pokreta te Josip Budimir iz Stranke s imenom i prezimenom.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Novi dokazi o prijenosu koronavirusa preko divljih životinja

Štakori koji se prodaju na tržnicama i u restoranima u jugoistočnoj Aziji nosioci su brojnih koronavirusa, pokazalo je istraživanje. Broj pozitivnih uzoraka povećao se pošto su divlje životinje prešle "s polja na tanjur", što upućuje na to da su usput 'pokupile' i neki virus.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Korona nije zaustavila uvoz

Unatoč epidemiji u kojoj je trgovina između zemalja bila otežana - Hrvatska nastavlja produbljivati vanjskotrgovinski deficit. Uvoz i dalje raste brže od izvoza.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Boris Johnson najavio ublažavanje mjera karantene

Britanski premijer Boris Johnson rekao je da će se pravilo distance od 2 metra promijeniti na "više od metra" od 4. srpnja kada, uslijed daljnjih popuštanja mjera zbog koronavirusa, pubovima i restoranima u Engleskoj bude dopušteno otvaranje.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

I Rusi žele kupiti kuću u Legradu za samo 1 kunu

Kako zadržati mlade i zaustaviti nestajanje sela - s tim su se izazovom suočili u općini Legrad i odlučili 19 nekretnina u vlasništvu općine prodati za jednu kunu. Objavljen je i drugi natječaj - a uz hrvatske državljane, veliko zanimanje pokazali su Rusi.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed