Logo
Ispiši ovu stranicu

Kuda pobjeći, u koje zemlje se sakriti ako izbije 3. svjetski rat?

Kuda pobjeći, u koje zemlje se sakriti ako izbije 3. svjetski rat?

Uslijed brojnih terorističkih prijetnji, tenzija na korejskom poluotoku, te zategnutih odnosa između niza zemalja, svijet je, čini se, postao vrlo nesigurno mjesto, pišu Vijesti.hr.

U posljednje se vrijeme tako sve više govori da je svijet na rubu sveopćeg svjetskog sukoba, ili točnije, 3. svjetskog rata. U slučaju izbijanja novog značajnog sukoba, koje bi to bile zemlje u kojima bi se moglo pronaći utočište?

Butan

Zemlja se nalazi između Kine i Indije, okružena je planinama, te je idealna destinacija za one koji vole prirodu i čist zrak. Butanci su među najnaprednijim zemljama po mjerama o očuvanju prirode, pa je vlada odlučila da će najmanje 60 % zemlje ostati prekriveno šumama. Također, svaki mjesec na jedan dan zabranjuju vožnju automobila.

Fidži

Ovaj je otok u Tihom oceanu udaljen je od velikih gradova, tvornica i industrijskih centara, nalazi se daleko od potencijalnih izvorišta sukoba, a okružen je čistim morem te ima bogatu poljoprivrednu proizvodnju.

Malta

Malta bi u slučaju sukoba vjerojatno ostala netaknuta, a nudi ugodnu klimu i okoliš.

Švicarska

Švicarska je bogata, čista, a i u povijesti je znala ostati izvan svjetskih sukoba, te će vjerojatno tako i ostati.

Grenland

Iako klima Grenlanda predstavlja veliki izazov za one koji ne vole naročito hladnoću, zemlja dalekog sjevera bi ostala pošteđena ratnih vihora, s obzirom da je 81% površine prekriveno ledom.

Čile

Grad Punta Arenas u Čileu najudaljenija je točka na svijetu od bilo koje države koja posjeduje nuklearno oružje.

Island

Radi se o jednoj od najmiroljubivijih zemalja svijeta. Iako islandska klima i nije najugodnija na svijetu, jer se temperatura rijetko penje iznad 15 stupnjeva, zemlja obiluje brojnim prirodnim ljepotama.

Novi Zeland

Po miroljubivosti su ravni Islandu, a uz to imaju i vrlo ugodnu i blagu klimu. Udaljeni su od žarišta ratnih sukoba, a gospodarstvo im je samodostatno.

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!