Šuker: Ovo je bio ruski rulet, ali znao sam da prolazimo

Šuker: Ovo je bio ruski rulet, ali znao sam da prolazimo

"Kako je bilo? Uh, nije lako zato što sam u odijelu i kravati, morate biti u protokolu", rekao je šef HNS-a Davor Šuker po izlasku iz svlačionice nakon što je Hrvatska sinoć izborila polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva."Volio bih i ja biti u bermudama, volio bih biti s prijateljima, naručiti pizzu, popiti pivo, pogledati utakmicu... Ali mi koji smo u nogometu znamo koliko je to odricanja. Vjerujem u ovu momčad, vjerujem u ovog izbornika, već se događa nešto kao 1998. godine. Imamo Englesku i vidim u očima igrača kad dođem na trening, kad uđem u svlačionicu, kad ih vidim na ručku... Vidim im u očima da su pripremljeni dobro. Pazite, ovo je prvenstvo gdje su favoriti otišli doma, gdje su već na odmoru... A nisu otišli jer su htjeli, već jer nisu uložili puno truda i želje", rekao je Šuker, prenosi 24 sata.

Drama je bila protiv Danske, a identična i protiv Rusije.

"Vjerujem da možemo daleko, ali ponizno. Dobro je da su se neke stvari otvorile, Belgija je gubila od Japana 2-0, vratila se i pobijedila Brazil. Ima dosta iznenađenja, ali dobro za nas što su mnogi favoriti otišli. I što mi igramo dobar nogomet. Zašto je bilo važno pobijediti Dansku? Luka je promašio penal, pa ga je zabio. Sad ga je opet zabio. Ja sam prognozirao i prije penala da ćemo proći, da svi budu mirni oko nas. Ovo je bio ruski rulet. Nisam vjerovao da će zabiti za 2-2, mislio sam da ćemo izdržati i proći prije penala. Da ćemo proći taj stres. Nije bilo lako, danas su bili neljudski uvjeti", kaže Šuker.

Odjednom se ubacio slovenski novinar i na mješavini hrvatskog i slovenskog pitao "Je li ovo bolja ekipa od vaše iz 1998.?"

"Nisam dobro razumio pitanje, ha ha ha", rekao je Šuker.

Pogled.ba

na vrh članka