Konačna odluka: Zdravko Mamić ostaje u BiH

Konačna odluka: Zdravko Mamić ostaje u BiH

Kako doznaje Dnevni avaz, donesena je odluka o hrvatskom zahtjevu za izručenje Zdravka Mamića. Tužiteljica im je potvrdila da Mamić neće biti izručen.

Konačna je to odluka Žalbenog vijeća Suda BiH donesena 24. srpnja koji je odlučivao o ranijoj odluci Izvanraspravno vijeće Suda BiH kojom je utvrđeno kako ne postoje zakonske pretpostavke za izručenje Zdravka Mamića, dodaje Avaz

Mamić: Sprema se moja otmica

Podsjetimo, Mamić je par dana u Međugorju dao intervju za Dnevni avaz. Rekao je da je situacija ozbiljna, čak teža od atentata u Tomislavgradu.

“Nažalost, imam informacija da moram biti čuvan. Nisam kukavica. Osjećam da lov na mene traje i ne znam kada će se završiti. Vidjet ćemo sve. Ali situacija je zaista ozbiljna.

Maloprije sam dobio poziv u kojem se tvrdi da postoje ozbiljne informacije da se sprema moja otmica. I nije to prva informacija”, rekao je Mamić.

Sud BiH formalno odbio zahtjev za Mamićevo izručenje

Izvanraspravno vijeće Suda Bosne i Hercegovine donijelo je zaključak kojim je utvrđeno kako ne postoje zakonske pretpostavke za izručenje Zdravka Mamića Hrvatskoj na temelju presude kojom je pred Županijskim sudom u Osijeku osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novaca iz Dinama, potvrđeno je Hini prošli petak.

/HMS/

na vrh članka