Učenici muslimani i njihova direktorica istjerani s javnog bazena u SAD-u

Učenici muslimani i njihova direktorica istjerani s javnog bazena u SAD-u

Voditeljici muslimanskog ljetnog kampa i učenicima u njenoj pratnji naloženo je da napuste javni bazen u američkom Wilmingtonu, nakon čega se gradonačelnik izvinuo djeci i obećao da će istražiti cijeli slučaj.

Direktorica akademije u saveznoj državi Delaware, Tahsiyn Ismaa’eel kaže kako je istjerana s bazena skupa s učenicima te da su predstavljeni kao “problematični”, nakon što je inzistirala da provede cijeli dan na bazenu s grupom djece za koju se brine.

Britanski list ‘Independent’ prenosi da su gradski oci izjavili kako će se u istrazi razmotriti je li  došlo do povrede zakona protiv diskriminacije koji su na snazi u državi.

Direktorica akademije Ismaa’eel obično je tri puta tjedno vodila djecu s ljetnjeg programa arapskog pisma na najbliži bazen u gradu, Foster Brown, tijekom protekle tri godine.

Međutim, ovog ljeta je situacija bila drugačija. Po riječima Ismaa’eel, grupa je bila maltretirana najmanje šest puta od kraja mjeseca srpnja, i to zbog odjeće koju su djeca nosila prilikom kupanja, poput dugih šorceva i marama na glavi, prenosi Al Jazeera.

Ismaa’eel je bila primorana polovicom prošlog mjeseca odvesti svoje učenike do drugog gradskog bazena, Eden Park, gdje način njihovog odijevanja nije dovođen u pitanje.

Grupa koja zastupa prava muslimana u državi ‘Muslim Advocates’, uputila je prosvjedno pismo gradskim vlastima prošlog uime škole, rekavši da je došlo do povrede saveznih i državnih zakona protiv diskriminacije i pozivajući ih da provedu istragu o ovom slučaju.

Izvor: Pogled.ba

na vrh članka