Detalji stravične prometne nesreće kod Čavoglava: mlada vozačica mercedesa se zabila u vojno vozilo, 18-godišnja suvozačica preminula na putu do bolnice

Detalji stravične prometne nesreće kod Čavoglava: mlada vozačica mercedesa se zabila u vojno vozilo, 18-godišnja suvozačica preminula na putu do bolnice

Na žalost, praznik Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti nije prošao bez novih žrtava na šibenskim prometnicama.

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju oko 15,40 dogodila na Državnoj cesti D-56 Drniš – Split, kod mjesta Kljaci (između Čavoglava i Crivca), život je izgubila 18-godišnja djevojka, suvozačica u osobnom automobilu Mercedesa splitskih registracija. 
Vozačica (25) tog Mercedesa zadobila je teške tjelesne ozljede i zadržana je na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Split.

Kako smo izvještavali odmah nakon nesreće, došlo je do sudara triju automobila, u kojemu su uz Mercedes, sudjelovali teretno vozilo Fiat Hrvatske vojske i osobni automobil Kia. Vozač (23) vojnog vozila i 32-godišnja vozačica Kie šibenskih registracija lakše su ozlijeđeni, i nakon pružene liječničke pomoći pušteni su iz bolnice. 
Policijskim očevidom je utvrđeno da je do nesreće došlo kada je 25-godišnja vozačica Mercedesa splitskih registracija, krećući se iz smjera Drniša prema Splitu, po izlasku iz desnog nepreglednog zavoja uslijed neprilagođene brzine izgubila nadzor nad upravljačem. U tom trenutku prešla je na suprotni prometni trak i sudarila se teretnim vozilom Hrvatske vojske, kojim je upravljao 23-godišnji vozač. 
Uslijed udara došlo je do zanošenja i nekontroliranog kretanja Mercedesa koji je, uslijed toga, naletio na osobni automobil Kia šibenskih registracija, a kojim je upravljala 31-godišnja vozačica. 
Nesretna 18-godišnja djevojka iz Mercedesa preminula je na putu do bolnice u 17,05 sati.

Piše Ante Talijaš/slobodnadalmacija.hr

Foto Matija Đanješić/Ilustracija/HANZA MEDIA

na vrh članka