Ubojstvo u Sarajevu, dvije osobe uhićene

Ubojstvo u Sarajevu, dvije osobe uhićene

Zbog postojanja osnova sumnje za počinjeno ubojstvo u naselju Hrasno Brdo u Sarajevu, policija KS uhitili su 22-godišnjeg B.E., a B.S. je uhićen zbog nasilničkog ponašanja.

Kako se navodi u izvještaju MUP-a KS, dana 17.08.2018. godine u 16,30 sati, obaviještena je Treća policijska uprava , da je u ulici Milinkladska, općina Novo Sarajevo, došlo do svađe između B.S i Ć.A, prenosi N1.

Na lice mjesta, odmah su upućeni policijski službenici, koji su na licu mjesta zatekli ZHMP, gdje je od strane ljekara konstatovana smrt lica Ć.A, rođen 1975. godine.

U prvoprikupljenim obaviještenjima, utvrđene su činjenice na osnovu kojih postoje osnovi sumnje da je B.E, vozilom "renault clio", registarskih oznaka J98-M-942, u namjeri da ga povrijedi udario Ć.A, koji je od zadobijenih povreda na licu mjesta preminuo.

Istog dana u 20,45, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz člana 166 KZ F BiH (Ubojstvo), policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, lišili su slobode B.E, rođen 1996.godine, a B.S., rođen 1968, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz člana 362. KZ F BiH ( Nasilničko ponašanje).

O navedenom je obaviješten tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, koji je zajedno s policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, sudskim vještacima medicinske, prometne i mašinske struke, izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog kaznenog djela, navodi se u priopćenju.

Izvor: Dnevnik.ba

na vrh članka