Pogledajte najbolje trenutke Red Bull Cliff Divinga u Mostaru u posljednje tri godine

Pogledajte najbolje trenutke Red Bull Cliff Divinga u Mostaru u posljednje tri godine

Ove godine Red Bull Cliff Diving ponovo u BiH dovodi najbolje svjetske skakače i skakačice, koji će 8. rujna na Starom mostu u Mostaru demonstrirati svoje nevjerojatno umijeće. Prethodna tri izdanja obilovala su uzbuđenjima, sjajnim skokovima i zanimljivim događanjima.

Kada u subotu 8. rujna svjetska cliff diving elita stupi na Stari most, bit će to četvrti put da se natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva održava u BiH. Mostarci su već navikli da očekuju spektakl, nakon tri godine iza kojih je ostalo mnogo trenutaka za pamćenje.

Na prvom natjecanju, 15. kolovoza 2015. godine, veliku podršku domaće publike imao je kolumbijski skakač Orlando Duque, stari prijatelj Mostara. Ipak, svoju prvu pobjedu u karijeri odnio je Meksikanac Jonathan Paredes, tada zvijezda u usponu, a danas aktualni prvak. Iznenađenje je priredio i njegov zemljak Sergio Guzman osvojivši drugo mjesto, što je bio prvi put u povijesti prvenstva da jedan natjecatelj s pozivnicom završi na pobjedničkom podiju.

Iduća godina donijela je jednu novinu – natjecanje žena, koje su izazvale podjednako oduševljenje kao i njihove muške kolege. Pobjede su pripale Kanađanki Lysanne Richard i Čehu Michalu Navratilu.

Prošle godine na Starom mostu je iz trećeg pokušaja konačno pobijedio Englez Gary Hunt, šesterostruki prvak i rekorder po broju pobjeda, prekinuvši lošu sreću kada je riječ o skokovima s mostova. Prvakinja Rhiannan Iffland (Australija) se ozlijedila na treningu, te je morala odustati od natjecanja, a iznenađujuću pobjedu je odnijela Amerikanka Cesilie Carlton, koja je do tada imala prilično lošu sezonu. Sergio Guzman, isti onaj koji je dvije godine ranije u Mostaru bio drugi, imao je nezgodan doskok, no brza reakcija spasioca, kao i pripremljenost vrhunskog sportaša, spasili su ga ozbiljnijih posljedica.

Jedno se nije promijenilo sve tri godine, plato ispod mosta i sve moguće točke odakle se može pratiti natjecanje bili su prepuni gledatelja, koji su znali napraviti sjajnu atmosferu. Nema sumnje da će tako biti i ovog 8. rujna, kao i da je u pripremi novi spektakl. Što će ga obilježiti i po čemu će se pamtiti, ostaje vidjeti na licu mjesta tog dana.

Prije Mostara, predstoji još samo jedna postaja prvenstva, ovog vikenda u Kopenhagenu, piše portal Klix.ba

Izvor: HMS

na vrh članka