Izašla lista 50 najbogatijih svjetskih 'celebrityja', poznata Hrvatica našla se na šestome mjestu

Izašla lista 50 najbogatijih svjetskih 'celebrityja', poznata Hrvatica našla se na šestome mjestu

"Oni su ljudi koje volimo mrziti", počinje članak koji otkriva trenutni poredak svjetskih "celebrityja", po čemu drugome, nego po ciframa na računu?Dobro potkoženi i osigurani u bankama, poznati i slavni koji su osvanuli na vrhu ove liste, imena su koja ste sigurno čuli. A na visokom šestom mjestu zasjala je i jedna - Hrvatica.

Slavica Ecclestone, ex. Radić ponosna je vlasnica bogatstva koje se procjenjuje na 1,2 milijarde dolara. 

Prije nje, mjesta su zauzeli američki redatelji George Lucas i Steven Spielberg, Oprah Winfrey i Jami Gertz - glumica koja je većinu svojih prihoda skupila od razvoda za losanđeleskog milijardera Tonyja Resslera.

Slijedi potom bivši Beatles Paul McCartney, a onda i naša Slavica.

Dok je nosila reviju za Armani 1982., Slavica je angažirana za promo event Formule 1 koji je bio organiziran u suradnji s tom modnom kućom. Tu je upoznala svoga muža, vozača utrka Bernieja Ecclestonea. Par je uspio nadići jezičnu barijeru (on je govorio isključivo engleski, a ona hrvatski i talijanski jezik) i dvadesetosmogodišnju razliku u godinama. 
Ostali su zajedno do 2009. Njihov razvod dospio je na sve svjetske naslovnice, a Slavica je od njega profitirala sa 740 milijuna na računu. Radi se o drugom najskupljem razvodu svih vremena", stoji na stranici Celebtrity net worth.

Slavica i njene kćeri, Petra i Tamara, česte su gošće u Dalmaciji, a pridruži im se i Bernie. Slavica je s bivšim mužem ostala u odličnim odnosima, pa bivši par ljeto redovito provodi zajedno u njenoj kući u Zatonu, a često doplove Berniejevom jahtom i do Trogira, omiljene štacije.

Zanimljivo je da se ispod Slavice našla i trenutno najmoćnija spisateljica na svijetu, J. K. Rowling, kao i obitelj Kardashian čije se bogatstvo u kompletu procjenjuje na (samo) milijardu dolara. 

Cijelu listu možete pogledati ovdje.

Pogled.ba

na vrh članka