Rakić: “Poznajem čovjeka koji je pucao na mene, priveden je”

Rakić: “Poznajem čovjeka koji je pucao na mene, priveden je”

Načelnik Općine Vukosavlje Borislav Rakić i njegovi prijatelji našli su se sinoć na nišanu susjeda u odžačkom naselju Gornji Svilaj.

Incident se dogodio dok je Rakić s trojicom prijatelja odmarao na rijeci Savi, u blizini svog imanja. Idiličnu večer pucnjevima iz lovačke puške, takozvane dvocijevke, prekinuo je Rakićev susjed.

– Došli smo tu da provedemo ove posljednje trenutke ljeta. Međutim divnu atmosferu prekinuo je taj nemili događaj, koji se dogodio oko 19 sati – kazao je načelnik Vukosavlja u razgovoru za Vijesti.ba

Prema njegovim riječima, napadač je jedan metak ispalio u pravcu njega i kuma, s kojim je u tim trenucima bio u čamcu, dok je drugi metak prozujao pored njegove druge dvojice prijatelja, koji su bili na obali.

Srećom, ozlrijeđenih nije bilo. Rakić napadača dobro poznaje, s obzirom na to da su njihova imanja jedno od drugog udaljeni dvjestotinjak metara.

– Ostao sam zaprepašten što odžačka policija odmah sinoć nije privela napadača – rekao nam je Rakić, dodavši da je riječ o nezaposlenom muškarcu starosne dobi između 40 i 50 godina, koji se bavi poljoprivredom i ribarstvom.

Kad god dođe na imanje u Gornjem Svilaju, Rakić ističe kako je izložen neugodnostima.

– Njemu smeta kad god dođem na Savu. Šta ga nervira kod mene, ja zaista ne znam. Valjda čovjek smatra da mi ne trebamo biti tu i da je rijeka Sava njegova imovina – navodi Rakić.

Naglašava da nema riječi kojim bi mogao opisati čovjeka koji je spreman da puca u nekoga.

– To dovoljno govori o njemu, a iskreno se nadam da će sve ostati na ovome, jer je ovo definitivno incident prema kojem treba da se postupi kao i prema svim drugim incidentima kada je u pitanju i povratak, ali i ostanak. Znači, nije ovdje bit da li ću se ja vratiti ili ne, već je bit sigurnosti i da li ja sada na svoje ognjište smijem uopće i dolaziti – dodaje Rakić.

U trenutku razgovora zajedno sa svojim prijateljima koji su sinoć bili izloženi opasnosti putovao je u Gornji Svilaj, gdje će zajedno sa službenicima MUP-a Posavskog kantona izvršiti rekonstrukciju događaja. Prethodno je u policijskoj postaji u Odžaku dao izjavu na okolnosti ovog nemilog događaja.

Kako se saznaje, napadač je priveden i saslušan u prostorijama PS Odžak.

/HMS/

na vrh članka