Uskrs radio ljubuski2xl

Zapaljen automobil i dio kuće člana Nadzornog odbora Cesta FBiH

Zapaljen automobil i dio kuće člana Nadzornog odbora Cesta FBiH

Putnički automobil vlasnika Harisa Jašarevića, člana Nadzornog odbora Cesta Federacije BiH, zapaljen je u noći s petka na subotu.Kako je Klix.ba ranije pisao, riječ je o incidentu koji se dogodio na području općine Vogošća. Kako  je ranije rečeno u MUP-u KS, dojava je zaprimljena u 00:20 sati. Gorio je automobil koji je bio parkiran ispred kuće u ulici Blagovac.

"U dvorištu kuće vlasništva J.H. došlo je do požara na dva putnička vozila, a požar je zahvatio i dio kuće. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici PS Vogošća i vatrogasci PVB Kantona Sarajevo koji su ugasili požar. O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Tužilaštva Kantona Sarajevo. Očevid su  obavili pripadnici MUP-a KS i sudski vještak protupožarne zaštite. Pripadnici MUP-a nastavljaju raditi na dokumentiranju događaja i pronalasku počinitelja ovog djela", rečeno je za Klix.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Neslužbeno saznaje Klix.ba da je riječ o Harisu Jašareviću, članu Nadzornog odbora Cesta Federacije Bosne i Hercegovine.

U navodnom napadu na svu sreću nije bilo ozlijeđenih jer je obitelj Jašarević na vrijeme napustila objekt.

Pogled.ba

na vrh članka