Priveden muškarac koji je Sanaderovoj kćeri uputio stravične prijetnje

Priveden muškarac koji je Sanaderovoj kćeri uputio stravične prijetnje

Bivši premijer Ivo Sanader podnio je crikveničkoj policijskoj postaji kaznenu prijavu protiv muškarca koji je prijetio njemu i njegovoj obitelji, a najviše kćeri Petri.

Muškarac je priveden u istražni centar Županijskog suda pod sumnjom da je počinio kazneno djelo prijetnje, piše Novi list.

S namjerom da izazove osjećaj straha i osobne ugroženosti za obitelj Petre Sanader sa svog instagram profila objavio je dvije fotografije s porukama zastrašujućeg sadržaja. "Pozdravi se sa sestrom i materom. Podavit ću vas ko piliće. Cilu familiju ću ti pobit. Cilo selo zapalit", napisao je nižući prijetnje.

Ispitan na tužilaštvu osumnjičeni je ovu prvu prijetnju priznao ali ne i drugu inkriminaciju.

Ni druga objava putem instagrama nije bila ništa manje zastrašujuća pa je osumnjičeni nastavio u istom tonu: "Još jedna stvar, da ne misliš da te od mene mogu zaštititi glupi hrvatski milicajci. Pratim ti kretanje već duže vrijeme i uskoro ideš svome kraju."

Potom joj je nastavio prijetiti klanjem i unakaženjem tijela, pritom joj priprijetivši da će takva postići "planetarni uspjeh", piše Novi list.

"I na tvoju ću kuću baciti šest bombi, ubit ću ti i majku i oca lopova. Ja sam čovjek od riječi i iznad zakona."

Sudac mu je odredio mjeru opreza: Zabranu kontaktiranja putem Instagrama s oštećenom Petrom Sanader kojoj se prijetnjama najviše i obraćao javnim putem, fokusirajući prijetnje upravo njoj.

Ukoliko osumnjičeni prekrši mjeru opreza, stvoreni su uvjeti za određivanje istražnog zatvora.

Izvor: Slobodna Dalmacija

na vrh članka