Uskrs radio ljubuski2xl

Uz mentorstvo Ornele Vištice: Dramska sekcija Gimnazije traži nove talente

Uz mentorstvo Ornele Vištice: Dramska sekcija Gimnazije traži nove talente

Gimnazija fra Grge Martića Mostar nakon višegodišnjeg prekida djelovanja sekcije pod vodstvom profesorice Dragice Kolobarić otvara vrata novim talentima, ljubiteljima scenske umjetnosti i pisane riječi, priopćeno je iz škole.

Tim povodom ovogodišnji su učenici imali čast ugostiti poznatu glumicu, bivšu učenicu i članicu dramske sekcije Gimnazije Ornelu Višticu. Višticu je primila ravnateljica Škole Zdenka Leženić koja joj je zahvalila na posjetu i budućoj suradnji, priopćeno je.

Glumica je posjetila učenike Gimnazije i s njima podijelila svoja gimnazijska iskustva. Nazočne učenike počastila je recitacijom stihova Dobriše Cesarića i Antuna Branka Šimića te ukazala na bogatstvo sadržaja koji kriju čitanke.

Nakon izvrsne izvedbe, fotografirala se s učenicima, poželjela im sretan početak nove školske godine i pozvala ih na audiciju koja će se održati u četvrtak, 6. rujna 2018. u 19 sati u učionici 27. Naime, dramska će sekcija ove školske godine uprizoriti Višticin gimnazijski tekst 'Ženidba', u kojem je poznata glumica i glumila glavnog lika.

Mladim će talentima svakako biti velik izazov okušat se u glumačkim vodama i, uz stručnu pomoć profesorice Dragice Kolobarić i Višticino glumačko iskustvo, ovaj tekst predstaviti mostarskoj javnosti. ''Tko zna, možda se ponovno 'rodi' nova glumačka zvijezda na našem nebu'', stoji u priopćenju GfGM.

Izvor: Bljesak.info

na vrh članka