Drago Ćosić pod istragom FIFA-e, prijeti mu otkaz s HRT-a

Drago Ćosić pod istragom FIFA-e, prijeti mu otkaz s HRT-a

Poput groma iz vedra neba u srijedu navečer je odjeknula informacija da je ugledni hrvatski televizijski voditelj, koji je iz Rusije za HRT izvještavao sa Svjetskoga nogometnog prvenstva, navodno sudjelovao u prodaji ulaznica za nogometne utakmice na crnom tržištu.

Cijena jedne takve nelegalno prodane ulaznice za finale između Francuske i Hrvatske iznosila je gotovo 20.000 eura, a priča se da su na crnom tržištu nuđene čak četiri karte za tu utakmicu. Karte, doznajemo, u konačnici ipak nisu bile prodane, jer je njihova prodaja bila u posljednji tren blokirana od FIFA-e.

Pokrenuta istraga

Cijela priča zakotrljala se zahvaljujući Fédération Internationale de Football Association (FIFA), koja je od European Broadcasting Uniona (EBU) zatražila očitovanje o tome zbog čega se ulaznice koje su dodijeljene EBU na crnom tržištu prodaju po vrtoglavim iznosima.

EBU je potom zatražio očitovanje od HRT-a, jer su, prema serijskim brojevima, to bile ulaznice koje je dobio HRT, hrvatska javna radiotelevizija, koja je prenosila sportski spektakl iz Rusije. EBU je potom kontaktirala ravnateljstvo HRT-a, tražeći objašnjenje, piše Jutarnji list.

Članovi ravnateljstva u prvi tren nisu mogli povjerovati onome što čuju, jer pojma nisu imali da je netko u ime kuće zatražio i dobio ulaznice. Odmah je pokrenuta istraga te su na razgovor pozvana dva HRT-ova djelatnika. Radi se o sportskom komentatoru i međunarodnom koordinatoru, a neslužbe se doznaje da je riječ o Dragi Ćosiću i Saši Dediću.

Prozvani kolege ravnateljstvu su kazali kako su oni ulaznice za utakmice na Svjetskom nogometnom prvenstvu podijelili svojim prijateljima te da pojma nemaju jesu li ih ti njihovi prijatelji iskoristili za odlazak na stadione ili su ih prodavali. Međutim, daljnja istraga pokazala je da je u ime HRT-a čak četrdeset ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo zatraženo nekoliko mjeseci prije početka toga velikoga sportskog događaja, kao i da nitko službeno s HRT-a nije znao da je netko te ulaznice tražio. Sigurno je, nadalje, da karte nisu dobili ni djelatnici HRT-a, niti naši poslovni partneri, kazao je za Jutarnji izvor s HRT-a, koji ističe kako je ovaj skandal ogromna mrlja na ugledu Hrvatske te samog HRT-a.

Bez znanja HRT-a

Preko EBU i FIFA-e doznali smo da su dva naša djelatnika u ime HRT-a, bez našega znanja, tražila i dobila ukupno četrdeset ulaznica, kojima su potom raspolagali prema vlastitom nahođenju, dodaje ovaj izvor sa zagrebačkog Prisavlja, koji napominje kako je u tijeku disciplinski postupak protiv dva HRT-ova djelatnika koji bi, predviđa, mogao završiti najstrožom mogućom mjerom – otkazom.

Na HRT-u zasad službeno ne žele komentirati skandal.

Nemamo komentara, ali možemo potvrditi da je interni postupak u tijeku, rekli su s Prisavlja. O cijeloj priči, kažu s HRT-a, obaviješten je i DORH.

Puno rječitiji nije bio ni Drago Ćosić.

Žao mi je, ali baš ništa na ovu temu ne mogu niti kazati niti komentirati, rekao je Ćosić.

Izvor: Jabuka.tv

na vrh članka