Banja Luka: Likvidirani Ostojić bio je u dugogodišnjem sukobu s Kneževićem i Sjenicom

Banja Luka: Likvidirani Ostojić bio je u dugogodišnjem sukobu s Kneževićem i Sjenicom

Damir Ostojić Šijan (42) je ubijen, a njegova supruga Sandra Jošić (40) je ranjena sinoć, nešto prije ponoći, nedaleko od kuće u kojoj su u Banjaluci živjeli.

Ostojić je policiji poznat od ranije i to po obračunu iz studenog 2011. godine, kada je bio osumnjičen za pokušaj ubojstva Stojana Kneževića i Jelenka Sjenice ispred restorana “Mig” u banjalučkom naselju Hisete/Kočićev vijenac.

Kako su tada pisale Nezavisne novine Ostojić je bio osumnjičen za pokušaj ubojstva Sjenice i Kneževića, dok su Sjenica i Knežević osumnjičeni za nasilničko ponašanja nad Ostojićem.

Obračun između Sjenice i Kneževića sa jedne, te Ostojića sa druge strane, započeo u banjalučkom lokalu “Del Kapo” u studenom 2011.

Sjenica i Knežević su prvo napali i istukli Ostojića, nakon čega su bili izbačeni iz ‘Del Kapa’. Nekoliko trenutaka kasnije, Ostojić je pronašao Sjenicu i Kneževića u lokalu ‘Mig’ u naselju Kočićev vijenac i prema njima ispalio više hitaca što je ovaj slučaj i okarakteriziralo kao pokušaj ubojstva.

Tijekom obračuna Ostojić je pogodio Sjenicu u nogu, nanijevši mu prostrijelnu ranu, dok je Knežević prošao bez ozljeda.

U pucnjavi je Ostojić izrešetao bijeli audi TT Jelenka Sjenice švicarskih registarskih oznaka, dok je Kneževićev audi A8 pogođen jednom i to iznad zadnje desne gume.

U ovoj pucnjavi Sjenica je zadobio prostrijelnu ranu stopala.

Nakon obračuna, Ostojić je pobjegao u svom džipu, a policija ga je uhitila nekoliko trenutaka kasnije.

Nakon uhićenja Ostojića i tijekom pretresa njegove kuće policija je pronašla pištolj “devetku” CZ iz koje je osumnjičeni najvjerovatnije ranio Sjenicu i koja će biti poslana na vještačenje.

Motivi ovog napada na Ostojića u lokalu “Del Kapo” su bili neraščišćeni “poslovni odnosi”.

“Ostojić je branio neke ljude koje su Sjenica i Knežević navodno reketirali i došlo je do sukoba između njih”.

Ostojićeva supruga koja je ranjena u sinoćnjoj pucnjavi smještena je u Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske iz kojeg su priopćili da je trenutno svjesna i stabilna, ali da su dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem preuranjene.

“Pacijentica je zadobila prostrijelne rane ruku, nogu, grudnog koša i lica, priopćenju je iz UKC-a Republike Srpske.

Hospitalizirana je u Klinici UKC-a za anesteziju i intenzivno liječenje.

Ona je 15 minuta iza ponoći dovezena sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u Prijemnu kiruršku ambulantu “u veoma teškom stanju”, navodi “Slobodna Bosna”.

/HMS/

Video sadržaj

na vrh članka