Širokobriješke mame: Nećemo u politiku

Širokobriješke mame: Nećemo u politiku
Širokobriješke mame – mame širokoga srca na svojoj Facebook stranici objavile su da su bile kontaktirane od nekih političkih stranaka, ali su sudjelovanje u predizbornoj kampanji odlučno odbile. Istaknule  su da je njihova misija mijenjanje Širokog Brijega nabolje te su najavile novi projekt za školarce.

Kako su Širokobriješke mame objavile na svojoj Facebook stranici, nekoliko članica ove grupe bile su kontaktirane od pojedinih političkih stranaka.

Nije potrebno da govorimo što su nudili jer mi nikakva mjesta ni sudjelovanja u kampanji ne želimo! Ne pripadamo nijednoj stranci, štoviše mi mame smo ideološki i politički različitih svjetonazora i opet u zajedničkim akcijama funkcioniramo jer nam je važno da se posao uradi, akcije završe i da napravimo barem nešto dobro, ma koliko malo bilo, rezolutne su Širokobriješke mame.

U objavi su ironično dodale da nemaju dovoljno obrazovanja ni znanja za bavljenje politikom, ali da su njihov san plaće dostojne čovjeka i socijalni sustav koji će stvarno pomoći najugroženijima.

Dodale su da su brojni problemi u Širokom Brijegu i da je jako teško svjedočiti svemu što se događa u ovom gradu u nekoliko proteklih tjedana.

Dragi naši, ovo je stvarnost Širokog Brijega danas: samohrana majka troje djece bez posla koja nema pravo ni na kakvu pomoć, obitelji s djecom u kojima roditelji rade (!), a ne mogu priuštiti knjige djeci jer plaće kasne ili su toliko male da ne mogu pokriti ni osnovne životne potrebe, a kamoli školski pribor i nove knjige koje treba kupiti jer stare više ne vrijede ili se ne mogu koristiti. Čovjek koji radi, a ne može djetetu kupiti školsku užinu, nabrojale su Širokobriješke mame neke od akutnih problema.

Kako su dalje navele u objavi, posljednji slučaj za njih je bio kap koja je prelila čašu te su ustanovile da situacija u njihovom gradu nikad nije bila ovako loša.

Želimo li grad kojim prolaze skupocjeni auti dok neki ne mogu platiti gorivo da odvedu dijete u bolnicu? Djeca s ruksacima od 150 € sjede pokraj onih koji nemaju užinu za veliki odmor. Radnici bez ikakvih prava, bez godišnjeg, bez bolovanja, rade za 600 KM mjesečno (potrošačka košarica za četveročlanu obitelj iznosi 1900 KM!). Mladi ljudi koji odlaze, ostavljajući sve što vole i stari i nemoćni roditelji sami u kućama koje se griju samo nekoliko sati dnevno, bez lijekova, bez drva, bez očiju i ruka koje su tako pažljivo čuvali dok su odrastali. To je Široki Brijeg danas!, ustvrdile su članice ove neformalne skupine, dodajući da neće prestati djelovati, iako se ponekad osjećaju kao da “stavljaju flaster na slomljenu nogu”.

Pa ovdje smo barem svi “naši”, zar nemamo dovoljno ljubavi za čovjeka pokraj nas?, upitale su Širokobriješke mame.

Kao vid nastavka djelovanja Širokobriješke mame najavile su novu akciju “Užinu za veselu družinu“, u kojoj će članice grupe koje to mogu plaćati užinu školarcima kojima roditelji to ne mogu priuštiti, i to tako da djeca ne shvate o čemu se radi.

Izvor: Jabuka.tv

na vrh članka