Uskrs radio ljubuski2xl

Brad Pitt na sudu zbog loše građenih kuća

Brad Pitt na sudu zbog loše građenih kuća

Protiv glumca Brada Pitta i njegove organizacije “Make It Right” dva su kupca podnijela sudske tužbe zbog prijevare, povrede ugovora i nepoštene trgovačke prakse.

Naime, nakon što je uragan Katrina poharao New Orleans 2005. godine, u njegovu obnovu uključile su se brojne slavne osobe, među njima i Pitt koji je osnovao neprofitnu udrugu “Make It Right”. Sam je otišao u najrazoreniji kvart Lower Nine, zasukao rukave i s radnicima gradio domove koji su ekološki i otporni na oluje.

Izgrađeni su 2007. godine i cijena im je bila oko 150.000 dolara.

Iako su stanovnici kvarta Lowe Nine zahvalni Bradu Pittu, sada su prisiljeni na tužbu jer su dobili neadekvatne domove koji ubrzano propadaju. Oni grcaju u kreditima za nekretnine kojima je drastično pala vrijednost, rekao je Ron Austin, odvjetnik koji zastupa tuženike.

Iako ih se samo dvoje odlučilo na tužbu, navodno brojne kuće (sagrađeno ih je 109) imaju probleme poput istrunulih drvenih konstrukcija, a česti su problemi s kanalizacijom i krovovima koji se urušavaju, piše Vecernji.hr.

Tužitelji tvrde da je organizacija namjerno zatajila da su kuće građene lošim i defektnim materijalima te da se zbog loše izvedene ventilacije stvara plijesan koja uzrokuje zdravstvene tegobe stanovnika.

Brad Pitt je odbio komentirati slučaj dok mediji nagađaju hoće li se još netko od stanara pridružiti tužbi.

Izvor: Jabuka.tv

na vrh članka