Dražen Glavinić u Neumu ulovio gofa kapitalca!

Dražen Glavinić u Neumu ulovio gofa kapitalca!

Nakon što je prošle godine, negdje baš u ovo vrijeme profesionalni, ali strastveni ribolovac i ronilac Dražen Glavinić iz Neuma ulovio gofa kapitalca od 153 centimetra i 40 kilograma, ove je godine oborio vlastiti rekord.

Početkom ovog tjedna Glavinić je ulovio doslovno trofejni primjerak, grdosiju od 165 centimetara i 50 kilograma.

Borba između dva kapitalca neumskog zaljeva trajala je više od dvadeset minuta, no iskustvo je izgleda pobijedilo, ispričao je u šali Dražen Glavinić za Dnevnik.ba. No, šaleći se ili ne, trebalo je snage za savladati morsku zvijer koja slovi za fascinantno snažnu ribu i velikog borca.

Najteže je bilo kaže, nakon savladavanja ubaciti gofa ili orhana kako se još naziva, iz mora u barku, no nakon uspješno savladane i te prepreke, Dražen je mogao odahnuti, svrstao se još jednom u red rijetkih koji su uspjeli uloviti primjerak od 50 kila!

Inače, gof je vrsna i snažna grabežljivica, predator kojega se može naći skoro u svim toplim morima svijeta. Može narasti do 180 cm dužine i doseći težinu od čak 80 kilograma. U Jadranu su ove brojke nešto manje, pa je vrlo rijetka situacija da se neki ribar pohvali ulovom orhana težeg od 50 kila.

Iako kod mnogih saznanje da u malom i mirnom neumskom zaljevu žive i ovakvi riblji primjerci može izazvati paniku, kupači mogu biti mirni, gof se hrani isključivo sitnom ribom, glavonošcima i kozicama.

Što se ljudi tiče, gof voli samo jednog, Dražena Glavinića, međutim, među njima odavno postoji neka tajna veza savršenog sklada čovjeka s prirodom.

Jedan je veliki borac, princ morskih dubina,  a drugi zaljubljenik u more, hodajuća enciklopedija mora koje ga upravo zbog toga svako malo nagradi samo njemu svojstvenim trofejima.

Izvor: Dnevnik.ba

na vrh članka