Preminula novinarka N1 televizije Jadranka Pejanović

Preminula novinarka N1 televizije Jadranka Pejanović

Novinarka televizije N1 Jadranka Pejanović preminula je iznenada u 40. godini. Jadranka je u televiziji N1 bila od njenog osnivanja i svojom ogromnom energijom ostavila je neizbrisiv trag.

Jadranka Pejanović završila je Filološku gimnaziju. Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Branislava Cige Jerinića. Igrala je u nekoliko kazališnih predstava, lutkarskom kazalištu, u koreodramama, kao i nekoliko filmova i domaćih serija.

Iz lutkarskih predstava i kazališnih uloga, 2008. godine zakoračila je u svijet televizije, u informativnu redakciju TV B92. Vodila je vijesti i jutarnji program. Bila je koautorka dokumentarnog filma “Neispričane priče”, o životu Zorana Đinđića. U redakciji TV N1 osmislila je emisiju “Scena”, u kojoj je pratila događaje na kulturnoj sceni Srbije i regije. Bila je autorka emisije Net Kontekst. Uradila je desetine intervjua s najistaknutnijim osobama kulturnog i javnog života, autor je više dokumentarnih reportaža u serijalu Neistraženo. Za vrijeme poplava 2014. godine izvještavala je za CNN.

U televiziju N1 ugradila je veliki talenat, svestranost I ozbiljnost.

Jadranka je iza sebe ostavila supruga i kćer.

Izuzetan profesionalizam, ljudska dobrota, vedar duh i osmijeh Jadranke Pejanović zauvijek će nedostajati u redakciji N1, javljaju s ove televizije.

 /HMS/

na vrh članka