Potukla se dva radnika: Jedan ‘za’ direktora, drugi ‘protiv’

Potukla se dva radnika: Jedan ‘za’ direktora, drugi ‘protiv’

Ispred Šumskog gazdinstva “Klekovača-Potoci” u Istočnom Drvaru, čiji radnici prosvjeduju već 13. dan, tražeći smjenu vršitelja dužnosti direktora ovog gazdinstva Nikole Jankovića, potukli su se nezadovoljni radnik ovog gazdinstva i radnik koji podržava Jankovića.Radnik čiji su inicijali M. B. zadobio je ozljede i prevezen je u Hitnu službu Doma zdravlja u Ribniku, dok je radnika čiji su inicijali M. K. privela policija.

Predstavnik sindikata u ovom gazdinstvu Radenko Bosnić rekao je da je situacija krajnje alarmantna, te podsjetio da su radnici nezadovoljni jer je Janković otpustio radnike iz Drvara i Istočnog Drvara, a zaposlio nove iz drugih općina. Bosnić kaže da su radnici na rubu izdržljivosti i da prijete sukobi između radnika iz Istočnog Drvara i Ribnika.

– Janković i njegovi suradnici provociraju nas koji tražimo svoja prava i njegovu smjenu. On namjerava da nas isprovocira uz podršku svojih ljudi iz Ribnika da bi se dogodio incident. Apeliramo da se hitno završi ova agonija u Šumskom gazdinstvu, rekao je Bosnić.

On smatra da ovu situaciju mogu da riješe samo predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Željka Cvijanović.  Načelnik općine Istočni Drvar Milka Ivanković smatra da situacija prijeti da se otme kontroli, dodajući da su već nastale nesagledive posljedice za Šumsko gazdinstvo i općinu.

Ona ističe da je općinsko rukovodstvo od prvoga dana uz nezadovoljne radnike, a protiv bahatog ponašanja vršitelja dužnosti direktora Šumskog gazdinstva i njegovih suradnika, odnosno nalogodavaca.

“Sigurno da je to lobi Socijalističke partije koja nikako ne želi dobro Istočnom Drvaru i svakodnevno prijeti preko društvenih mreža da će Šumsko gazdinstvo pripojiti Ribniku”, rekla je Ivanković Srni.

Ona je ponovila da općinsko rukovodstvo i dalje podržava radnike koji prosvjeduju od 31. listopada.

“Tražimo hitno razrješenje vršioca dužnosti direktora i njegovih saradnika, kako bi se situacija u Istočnom Drvaru normalizovala, a radnici počeli sa radom”, rekla je Ivanković.

Ona je dodala da protest nije ugrozio samo gadinstvo, nego i razvoj lokalne zajednice, o čemu nadležne institucije moraju donijeti jasan stav i ispuniti zahtjeve radnika koji protesvjeduju.

Pogled.ba

na vrh članka