Mostar: Žrtvu izboli nožem i oteli tisuću maraka i mobitel

Mostar: Žrtvu izboli nožem i oteli tisuću maraka i mobitel

Sektor kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije nakon provedene kriminalističke istrage, podnio je Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu u Mostaru, protiv M.T (38) iz Zenice i E.D (38) iz Modriče, nastanjenog u Mostaru, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo “Razbojništvo”.Navodeći inicijale prijavljenih, iz MUP-a je priopćeno da se osumnjičeni terete da su 6. siječnja ove godine u večernjim satima u obiteljskoj kući u naselju Opine u Mostaru, fizički napali vlasnika metalnom šipkom, te mu nanijeli više ubodnih rana nožem.

Isto tako osumnjičeni su vlasniku kuće otuđili mobilni telefon marke Samsung S8 i novčani iznos od 1000 maraka.

Njih dvojica su dva dana ranije zajedno s A.H (41) iz Mostara uhićeni u mostarskom naselju Južni logor. Nakon krim obrade u PU Mostar, predani su u nadležnost Županijskom tužiteljstvu koje je nakon saslušanja predložilo da im se odredi mjera pritvora. Sud je tada takav prijedlog odbio zbog nedostatka dokaza.

Podsjećamo, M.T, E.D i A.H uhićeni su 4. siječnja oko 3 sata ujutro u Južnom logoru nakon što su dan prije u 18.15 sati u mostarskom prigradskom naselju Raštani ukrali Opel Astru od Z. R. (57) parkiranu ispred njegove obiteljske kuće, nakon čega su tri sata kasnije upali u trgovinu “Market stop” na drugom kraju grada, u naselju Rodoč.

Uz prijetnju nožem, jedan od razbojnika je zgrabio kasu s pulta, a nakon prijave radnice, kao i prethodno vlasnika automobila, policijske patrole na terenu su se dale u potragu te su ih pronašli u blizini skladišta “BH Telecoma” kod Županijske bolnice “Dr. Safet Mujić” u Južnom logoru, piše Dnevni list.

Budući da je u jednom ruševnom objektu u Južnom logoru pronađena znatna količina ukradenih stvari, ova trojka je osumnjičena i za druga kaznena djela počinjena u proteklom razdoblju na području Mostara i Čapljine.

Iako je zatražen pritvor za ovu trojicu, sud nije uvažio prijedlog Županijskog tužiteljstva te su se našli na slobodi i već 6. Siječnja napali i opljačkali vlasnika kuće u Opinama otuđivši od njega oko tisuću maraka i mobitel pri tome mu zadavši i nekoliko uboda nožem u predjelu donjih ekstremiteta.

Pogled.ba

na vrh članka