Crveno upozorenje zbog obilnih padalina u BiH

Crveno upozorenje zbog obilnih padalina u BiH

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je crveno upozorenje zbog obilnijih oborina za područje Hercegovine i jugozapadne Bosne. Upozorenje se izdaje od danas do 21. studenog, do 15 sati.

Akumulirana količina oborina  koja se prognozira kreće se između 40 i 80 litara po metru četvornom , a u Hercegovini lokalno i do 120 litara, priopćeno  je iz FHMZ.

Oborine se očekuju već danas od večernjih sati i tijekom noći na utorak. Snijeg ili susnježica se očekuju na području  zapadne Bosne i na planinama u središnjim  područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 7 do 11 stupnjeva.

Oblačno vrijeme s kišom očekuje se i u utorak, sa snijegom u jutarnjim satima na području zapadne Bosne. Dok se na području Hercegovine i jugozapada Bosne prognoziraju obilnije oborine. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje od 12 do 17 stupnjeva.

Prestanak padalina prognozira se za srijedu poslijepodne. Najviša dnevna temperatura kretat će se uglavnom između 4 i 8, na jugu zemlje od 11 do 15 stupnjeva.

Oblačno vrijeme zadržat će se do petka s najvišim dnevnim temperaturama između 5 i 9,na jugu Hercegovine  od 12 do 15 stupnjeva.

Izvor: HMS

na vrh članka