Papa Franjo postao član Hajduka: Dobio člansku iskaznicu

Papa Franjo postao član Hajduka: Dobio člansku iskaznicu

Splitski Hajduk dobio je posebnog člana – papu Franju. Za to je zaslužan Josip Jandrijević, jedan vatrogasac iz Primoštena.

“Dolazim sebi, danas mi je još i rođendan. Osjećaj se ne može opisati, još uvijek pokušavam skupiti emocije. Da nemam slike, ne bih vjerovao. Dva puta u dvije godine biti kod Pape, vjerojatno najpoznatije osobe na svijetu. Njemu svi žele doći, i vjernici i nevjernici, pogotovo ovom Papi koji ima tu neku karizmu, energiju, privlači ljude”, rekao je za 24 sata.

“Još za vrijeme pontifikata Ivana Pavla drugog imao sam želju neopisivu sudjelovati na Njegovoj misi pa i upoznati ga jer mogu slobodno kazati da mi je bio jedna vrsta uzora. Međutim putevi nas nisu spojili. Nakon Benedikta XVI. došao je Papa Franjo, Papa iz naroda kako bih kazao, Papa blizak čovjeku. Već u početku nešto mi je govorilo da ćemo se sresti i tako sam 2017. nakon ljeta pokušao doći do načina kako biti na audijenciji i kako doći do Pape. Svi su mi govorili ma daj što ti je, pa to ti je ravno lotu, zaboravi… međutim nisam to prihvaćao nego kopao i uspio”, ističe.

“Odmah me pitao odakle sam, na spomen Hrvatske i da sam drugi put kod njega nasmijao se i kazao bravo, ambiciozan si. Kako je kod vas? Pokazao sam mu tada fotografiju Gospe od Loreta (kip) koju sam dronom slikao, zanimali su ga detalji o Primoštenu i kipu i gdje je rađen. Pitao sam ga bili se tu pomolio, na sto mi je odgovorio potvrdno. Spomenuo mi je Split kako dosta čuje o tom gradu jer ima prijatelje koji su u Splitu. Na to sam mu kazao, Sveti Oče onda nema prepreke da što prije posjetite Hrvatsku, Split i proglasite Stepinca svetim. Aha kardinal Stepinac, biti će svet. Tada sam mu i prenio pozdrav predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja mi je napisala: “Srdačan pozdrav i svako dobro! Prenesite tople pozdrave i pomolite se za sve nas, narod i Domovinu”, zaključuje.

Izvor: narod.hr

Video sadržaj

na vrh članka