Njemačka: Mladić iz BiH preminuo nakon što ga je nožem izbo Afganistanac

Njemačka: Mladić iz BiH preminuo nakon što ga je nožem izbo Afganistanac

Sedamnaestogodišnji Alen D. iz BiH preminuo je u bolnici u Münchenu nakon što ga je prije dva tjedna na benzinskoj crpki napao Afganistanac i nanio mu smrtonosne ozljede nožem.

Kako piše njemački Bild, napad se dogodio u petak uoči Uskrsa koji je Alen trebao provesti sa svojim rođacima i prijateljima. Problem je nastao nakon što je su Alen i njegovi prijatelji napravili selfije i snimali se na benzinskoj crpki u ulici Herzog-Wilhelm-Strasse. Afganistanac Amir U. (20) bio je sa svojim prijateljima. Iznerviran jer se druga grupa muškaraca fotografira napao je Alena.

Kako se navodi u policijskom izvještaju Afganistanac je udarao Alena skupa sa svojim prijateljima, a potom ga je napao nožem. Od tada je u bijegu, ali je uhićen danas u Francuskoj, prenosi portal Klix.

Ministar unutarnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann kazao je kako je ovo veliki uspjeh.

“Mnogo mi je laknulo zbog uhićenja optuženika u Francuskoj. Šokantno je da je od posljedica uboda žrtva preminula nakon dva tjedna. Münchenska policija brzo je identificirala dvojicu osumnjičenih s opsežnim, pedantnim istragama i izdala europske tjeralice za njima. Tužiteljstvo traži brzo izručenje dvojice optuženih. To sada ovisi o francuskom pravosuđu”, rekao je Herrmann.

Amir U. je došao u Njemačku 2006. godine i iza sebe ima dosje. Teretio se zbog prodaje droge i napada na policajca. Sa sobom je uvijek vodio istu grupu koja se tereti za razbojništva.

Kako su ranije napisali njemački mediji, Alen je imao mnogo prijatelja i volio je život. Iza njega su ostali roditelji i mlađi brat.

“Išao je u školu i volio je sportove. Imao je cijeli život pred sobom. Sad je mrtav. Bio je dva dana u komi”, napisao je novinar portala tz.de.

/HMS/

na vrh članka