Britanska mreža ukinula emisiju nakon samoubojstva sudionika

Britanska mreža ukinula emisiju nakon samoubojstva sudionika

Britanska televizijska mreža ITV u srijedu je konačno prestala emitirati sporni talk show nakon samoubojstva muškarca koji je nekoliko dana prije toga sudjelovao u programu.

Emisija se prestala prikazivati još u utorak nakon smrti Stevea Dymonda (63) zbog koje se mreža našla na meti kritike, pa i iz vrha vlade.

"S obzirom na težinu nedavnih događaja odlučili smo prekinuti emitiranje The Jeremy Kyle Showa", rekla je u srijedu izvršna direktorica televizije Carolyn McCall.

Tabloid The Sun piše da je Steve Dymond umro zbog predoziranja morfijem, a njegovo tijelo je deset dana nakon sudjelovanja u emisiji koja se trebala prikazati u ponedjeljak, pronašao vlasnik stana u kojemu je živio.

Dymondova bivša djevojka Jane Callaghan objasnila je za tabloid da su se rastali nakon što je on sudjelovao televizijskom showu gdje je pao na detektoru lažu kada je trebao potvrditi da je nije nikada prevario.  

Prije smrti Dymond je poslao Jane sms poruku u kojoj joj je rekao da ne može živjeti bez nje, posvjedočila je Callaghan i rekla da je Dymond bio depresivan.

"Ovaj slučaj jako zabrinjava", istaknuo je glasnogovornik britanske premijerke. "Televizije i produkcijske kuće su odgovorne za duševno zdravlje i mir gledatelja njihovih programa".

Televizijska mreža se već ranije našla na naslovnicama novina nakon smrti dvoje bivših sudionika televizijskog reality showa Love Islanda koji su pronađeni obješeni.

Jeremy Kyle Show imao je  "vjernu publiku i ekipa je predano radila četrnaest godina, ali došao je trenutak da se skine s programa", rekla je McCall. i dodala da je "osoblje ITV-a u mislima s obitelji i s prijateljima Stevea Dymonda".
 

Piše H

Foto Neil Hall / arhiva / Reuters

na vrh članka