Mostarski studenti ponovno zlatni

Mostarski studenti ponovno zlatni

Studenti Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru osvojili su zlatnu medalju, šestu godinu za redom, u kategoriji “Otpornost materijala“ ma ovogodišnjoj “Mašinijadi“ koja je se održavala u Bečićima u Crnoj Gori. Najbolji od svih studenata iz regije u znanju bili su mostarski studenti Marijana Marušić i Velimir Valjan koji su svom fakultetu donijeli zlatnu medalju. 

„Na natjecanju je sudjelovalo 10 parova s 10 različitih sveučilišta. Bodovne razlike koje dijele natjecatelje su jako male pa je potrebno prebroditi nervozu i održati koncentraciju na visokom nivou kako bi mogli svoje znanje prenijeti na konkretne zadatke, što bez dobre pripreme u razdoblju prije mašinijade ne bi bilo moguće. U svakom slučaju jako je lijep osjećaj nastaviti ovaj zlatni niz, te donijeti još jednu medalju zlatnog sjaja na fakultet odakle je poteklo znanje i zanimanje za ovaj kolegij“, kazala je studentica FSRE-a Marijana Marušić. 

Natjecanje je trajalo četiri sata te su rješavali zadatke iz tri oblasti. 

U sportskom dijelu natjecanja u nogometu ekipa FSRE-a zauzela je četvrto mjesto. 

Mostarski studenti ponovno su pokazali kako imaju znanje koje može parirati Sveučilištima u regiji te dokazali kako na području znanosti na fakultetu rade ozbiljan posao. 

Pogled.ba

na vrh članka