Pogledajte kako vozilo kosovske policije razbija srpske barikade

Pogledajte kako vozilo kosovske policije razbija srpske barikade

Jedinice kosovske specijalne policije ROSU upale su u ponedjeljak ujutro na sjever Kosova na kojem su Srbi većinsko stanovništvo. Čuli su se pucnjevi i sirene u akciji koju je Priština opravdala borbom protiv korupcije i kriminala.Navodno je uhićeno nekoliko visokih policijskih dužnosnika i carinika, a ima i ozlijeđenih. Srbi su postavili barikade na ceste, a pojavio se video kako u jednoj od općina u Zubinom Potoku, vozilo kosovske specijalne policije razbija barikadu.

'Akcija protiv zla, ne protiv Srba'

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stavio je vojsku u stanje pune pripravnosti pa u dramatičnom govoru u Skupštini rekao kako je akcija bila usmjerena protiv Srbije od strane albanskih ekstremista u policijskim uniformama.

"Mlatili su ljude i pucali im iznad glava pod izlikom borbe protiv korupcije. Napadnu li srpski narod, Srbija će pobijediti. Nećemo dopustiti novu 'Oluju'", pričao je Vučić.Povukli su se

Iz KFOR-a su poručili kako akcija ROSU nije usmjerena protiv Srba već protiv organiziranog kriminala i korupcije i da se ne odvija samo na sjeveru Kosova.

"Aleksandar Vučić dobro zna da ne može utjecati na situaciju na Kosovu, naše institucije su spremne na sve. Današnja akcija na sjeveru Kosova je bila protiv zla i kroz ovu su akciju uhićeni dužnosnici i građani različitih nacionalnosti, među njima i infiltrirani Rus", rekao je kosovski predsjednik Hashim Thaqi.

Nakon nekoliko sati pripadnici specijalne kosovske policije povukli su se sa sjevera Kosova. U akciji kosovske specijalne policije uhićeno je preko 20 ljudi.

Pogled.ba

Video sadržaj

na vrh članka