Doboj: Djevojčica prodana za tisuću maraka

Doboj: Djevojčica prodana za tisuću maraka

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske podnijeli su Republičkom javnom tužiteljstvu izvještaj o otkrivanju kaznenog djela trgovina djecom i kaznenog djela obljuba djeteta mlađeg od 15 godina, rekla je načelnica Odjeljenje za odnose s javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović.

Izvještaji su podneseni protiv osoba čiji su inicijali M. B., A. A. i I. B.

  1. M. B. i A. A. se sumnjiče da su u periodu od 21. prosinca 2018. do 12. siječnja ove godine na području Doboja izvršili kazneno djelo trgovina djecom, dok se I. B. sumnjiči da je 10. siječnja na području Visokog izvršio krivično djelo obljuba djeteta mlađeg od 15 godina, prenosi Avaz.

Osumnjičeni su M. B. i A. A. u periodu od 21. prosinca 2018. do 12. siječnja ove godine dogovorili prodaju maloljetnice muškarcu inicijala I. B., koji ju je iskoristio. Riječ je o djevojčici koja nema ni 15 godina.

RTRS neslužbeno no saznaje da se Mehmed Bosak i Alija Aljić sumnjiče se da su dogovorili prodaju maloljetnice kako bi stupila u vanbračnu zajednicu s Ismetom Bosakom za 1.000 KM.

Ismet Bosak ju je nakon izvršene kupoprodaje odveo u Visoko, gdje je izvršio obljubu maloljetne djevojčice iako je znao da se radi o osobi mlađoj od 15 godina. Ismet je, navodno, Mehedov sin, svi su iz Doboja, a riječ je o Romima. Djevojčica je u siječnju predana Centru za socijalni rad.

/HMS/

na vrh članka