Muškarac koji je u Švedskoj prijetio eksplozivom na kolodvoru je iz Šibenika

Muškarac koji je u Švedskoj prijetio eksplozivom na kolodvoru je iz Šibenika

Muškarac kojeg je švedska policija ustrijelila i ozlijedila prije dva dana na glavnom kolodvoru nakon što su svjedoci rekli da je prijetio i tvrdio da nosi eksploziv je iz Šibenika, doznaje ŠibenikIN.Kako doznaje spomenuti portal pozivajući se na pouzdan izvor, riječ je o muškarcu iz Šibenika koji već neko vrijeme radi u Švedskoj. Njega je preksinoć švedska policija ustrijelila nakon što je, kako su priopćili, pokazao 'prijeteće ponašanje'.

Kolodvor u centru Malmöa, glavno središte željezničkog prometa u regiji, zbog incidenta jučer je bio evakuiran. Nitko nije ozlijeđen osim muškarca kojeg je ustrijelio policajac.

Tvrdio da je u torbama eksploziv

"Pozadina i razlog tomu je prijeteće ponašanje muškarca. Nosio je dvije torbe i tvrdio da su u njima vatreno oružje i eksploziv", rekao je policijski dužnosnik Per-Olof Soyseth na konferenciji za novinare.

Muškarcu je pružena medicinska pomoć, a torbe koje je nosio podvrgnute su kontroliranim eksplozijama, navode iz policije.

Muškarca su kasnije uhitili zbog prijetnje, a među njegovim stvarima pronađeno je nekoliko osobnih dokumenata s različitim identitetima.

Pogled.ba

na vrh članka