Mostarac smeće istresao pred Gradsku vijećnicu

Mostarac smeće istresao pred Gradsku vijećnicu

Građanin Mostara je proteklog dana dovezao smeće i ostavio ga ispred gradske vijećnice, točnije kontejnera za razvrstavanje.

Građani ovim buntom drugi dan upozoravaju na problem nagomilagnog smeća u gradu, te kako kažu 'ne moraju naglašavati kakav se miris širi na ovim vrućinama'.

Podsjetimo, predstavnici neformalne grupe građana "Jer nas se tiče", koja već peti dan drži u blokadi mostarsko gradsko odlagalište otpada "Uborak", u petak su se sastali s predstavnicima gradske vlasti, ali do dogovora o deblokadi deponije nije došlo. Kao ključni razlog zbog kojeg nije postignut dogovor navedeno je to što građani nisu dobili obećanje da će deponija u narednih godinu dana biti zatvorena i premještena na neku drugu lokaciju.

Problemi s deponiranjem otpada na "Uborku" vuku se već duže vrijeme, a situacija je eskalirala zadnjih dana kada je otkriveno da je na odlagalište komunalnog otpada deponirana određena količina dehidriranog mulja s postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Mostaru u kojemu je registrirana visoka koncentracija teških metala.

Izvor: Bljesak.info

na vrh članka