Samo u BiH: Savjetnik načelnika tužio Općinu zbog mačke i četiri psa

Samo u BiH: Savjetnik načelnika tužio Općinu zbog mačke i četiri psa

Do sada nezabilježena situacija dogodila se u Kotor Varošu gdje je savjetnik načelnika Velimir Sakan tužio Općinu i traži da mu se namiri šteta jer su mu psi ošteti automobil, saznaje Srpskainfo.

Ovakav slučaj do sada nije zabilježen, da neki dužnosnik tuži općinu od koje dobija plaću, kako bi mu namirili štetu.

Prema saznanjima Sakan potražuje 4.838 maraka štete.

Da je tužio Općinu potvrdio ćje i Velimir Sakan, ali i načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan.

Iza Velimira Sakana je bogata politička karijera, a jedan je od osnivača stranke PDP u Kotor Varošu i bio je dugogodišnji savjetnik Mladena Ivanića.

Tužba protiv Općine Kotor Varoš podnesena je prošle godine, a svemu je kriva mačka i četiri psa koji su mu oštetili privatni automobil.

Velimir Sakan je rekao da on ima odvjetnika i da se javimo njemu, te je prekinuo vezu.

Međutim, načelnik Kotor Varoš Zdenko Sakan potvrdio je da je upoznat sa ovom tužbom.

– On je kao građanin podnio neku tužbu i to je sada u proceduri. Ispod njegovog automobila se podvukla mačka i to su vidjela četiri psa, koji su zatim oštetili njegovo vozilo. Postoji i svjedok koji je to vidio – rekao je Zdenko Sakan.

Načelnik Kotor Varoša je dodao da je on zatim došao i pitao mogu li se dogovoriti oko toga.

– Rekao sam pokrenite sudsku proceduru, kada sud i vještaci zaključe šta je tu bilo, Općina će stati iza toga – rekao je za Srpskainfo načelnik Zdenko Sakan.

Mještani Kotor Varoša sa kojima su razgovarali ogorčeni su na ovaka postupak Velimira Sakana.

– Već 20 godina je na vodećim funkcijama i sada on tuži Općinu da mu namire štetu od automobila. Siguran sam da šteta nije veća od jedne njegove plaće koju dobija – kaže sugovornik.

Velimir Sakan je 3. srpnja prošle godine prijavio policiji da je oštećen njegov automobil “Passat” koji je bio parkiran u Ulici vojvode Radomira Putnika u Kotor Varošu u kojoj se nalazi i zgrada gdje on stanuje.

On je u izjavi policiji rekao da je vozilo večer ranije parkirao, a da je ujutru primjetio da je oštećena prednja strana vozila i da je mislio da je to netko namjerno uradio.

Policija je tada izašla na lice mjesta i obavila uviđaj, a tada se policiji javio njegov susjed koji je rekao da je tokom noći vidio mačku koja se zavukla ispod hauba vozila i da su četiri psa pokušali doći do nje i tom prilikom su pokidali prednji dio vozila.

Izvor: Ero.tel

na vrh članka