Braća iz BiH glavni uvoznici kokaina za Europu

Braća iz BiH glavni uvoznici kokaina za Europu

Braća iz Buča Potoka Mirza i Ervin Gačanin glavni su uvoznici kokaina iz Južne Amerike za tržište Europe, ekskluzivno saznaje “Dnevni avaz” iz izvora bliskih istrazi u okviru međunarodne policijske akcije “Balkanski kartel”.

Prema informacijama “Avaza”, oni su mozak operacija kad je u pitanju trgovina i šverc kokainom, prvenstveno iz Perua u Španjolsku, Nizozemsku, Belgiju… gdje je ova droga završavala na crnom tržištu.

“Oni su glavni igrači iz BiH po pitanju uvoza droge”, kaže izvor Avaza.

Iz Tužiteljstva BiH, koje s tužiteljima iz Nizozemske koordinira akcijom je rečeno kako “prikupljaju dokaze za krivično procesuiranje osoba osumnjičenih za pranje novca u velikim iznosima putem ulaganja u nekretnine u više zemalja, a koji potiče kao nezakonita imovinska korist iz krijumčarenja narkotika”.

Upravo su braća Gačanin, kako saznaje Avaz, krijumčarenjem narkotika stekla milijunske nekretnine u Sarajevu, Nizozemskoj, ali i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Oni se, prema informacijama Tužiteljstva, nalaze u Dubaiju, gdje imaju vrijedne nekretnine i vile.

Tijekom istrage u BiH, obavljen je pretres na sedam lokacija, pet u Sarajevu i dvije u Mrkonjić-Gradu. Saslušane su i četiri osobe, koje su posvjedočile da su primale upute o pohrani novca.

Avaz saznaje kak su uhićene Sarajlije Smail Šikalo i David Cufaj, koji su nedavno pali u Peruu sa dvije tone kokaina, bili njihovi glavni igrači.

Izvor: Ero.tel

na vrh članka