Tuga u Dubrovniku: Poginuo mladi reprezentativac Hrvatske

Tuga u Dubrovniku: Poginuo mladi reprezentativac Hrvatske

Andro Zarač (19), mladi hrvatski reprezentativac u futsalu i igrač MNK Square, poginuo je u prometnoj nesreći kod Dubrovnika u ponedjeljak rano ujutro, potvrdili su nam iz kluba.

Zarač je igrao turnir na Kantafigu i sjeo je na moped s 18-godišnjom suputnicom te je na cesti iz Dubrovnika u pravcu Sustjepana na Bahatovini, iz neutvrđenih razloga, skrenuo desno i udario u brdo.

Zarač je poginuo na mjestu događaja, a suputnica mu je lakše ozlijeđena. Oboje su navodno nosili zaštitne kacige. Promet je za vrijeme očevida na tom dijelu ceste sjeverno od Dubrovnika bio potpuno zatvoren, piše 24sata.

Andro je protekle dvije sezone igrao za Square i dobrim igrama zaslužio poziv u juniorsku reprezentaciju Hrvatske, za koju je zabio i nekoliko golova.

- Ponosan sam što sam pozvan u reprezentaciju Hrvatske. Zahvaljujem treneru i klubu koji su mi to omogućili. Dat ću sve od sebe da opravdam taj poziv i da dokažem da sam s razlogom pozvan - govorio je Zarač u travnju prošle godine nakon što je dobio poziv.

Nekoliko dana posilje, u drugoj od dvije prijateljske utakmice protiv Makedonije u Karlovcu, zabio je dva gola u pobjedi 6-5, oba u istoj minuti.

Momak rođen 6. siječnja 2000. bio je jedan od ključnih igrača kadetske momčadi Squarea koja je u sezoni 2016/17. osvojila treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske i sljedeće sezone zaradio je poziv u seniore. Zaigrao je za njih već u prvom kolu protiv Uspinjače u Gospinu polju.

Nažalost, veliki talent zauvijek je ugašen.

Izvor: Dnevnik.ba

na vrh članka