Logo
Ispiši ovu stranicu

Djeca sa simptomima trovanja hranom završila u bolnici, boravili u Ajdinovićima kod Olova

Djeca sa simptomima trovanja hranom završila u bolnici, boravili u Ajdinovićima kod Olova

Na Kliniku za infektivne bolesti KCUS jutros je hospitalizirano desetero djece sa povišenom temperaturom, proljevom i povraćanjem, priopćeno je iz press službe Kliničkog centra.


"Dvoje djece ima izraženu težu kliničku sliku, dok su ostala djeca sa srednje teškom kliničkom slikom. Djeca su zbrinuta adekvatnom terapijom i pod nadzorom su liječnika", navedeno je u priopćenju.

Podsjećamo, djeca koja su boravila u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići kod Olova prevezena su iz Doma zdravlja u Olovu u sarajevsku bolnicu sa simptomima trovanja hranom.

Amer Čulov iz Sportsko-rekreativnog centra Ajdinović kazao je za Klix da je sinoć bilo ukupno 300 gostiju na večeri, a da je medicinsko osoblje ovog centra nakon toga pregledalo jedanaestero djece zbog stomačnih problema i povraćanja.

"Nakon toga smo ih odvezli u Dom zdravlja u Olovu pa su onda prebačeni u Sarajevo. Dakle, ponavljam, od 300 osoba, 11 ih je imalo probleme. Mislim da je preuranjeno govoriiti o trovanju, jer je moguće da su djeca pila hladnu Cedevitu i druge sokove te da su se pojedini i prejeli", kazao je Čulov.

Izvor: Klix.ba

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!