Ovo je nova Miss Federacije Bosne i Hercegovine

Ovo je nova Miss Federacije Bosne i Hercegovine

Amina Smajić iz Kladnja nova je Miss Federacije Bosne i Hercegovine, odlučeno je na sinoćnjem izboru najljepših djevojaka koje je održano u Tuzli. Njoj je krunu predala prošlogodišnja najljepša djevojka iz Federacije BiH Tuzlanka Elma Šljivić.

U ovoj noći mode i ljepote 24 djevojke prošetale su modnom pistom te pokazale svoju ljepotu, mladost, znanja i vještine, a za Miss televotinga izabrana je Larisa Bubalo.

Sinoćnji izbor Miss Federacije BiH pratio je i bogat glazbeno-revijalni program u kojem su nastupili članovi tuzlanskog benda Jutro i violinisti, dok se na sceni kao specijalni gost pojavio mladi pjevač Armin Malikić.

Moto ovogodišnjeg izbora bio je "Bolje obrazovanje bolja BiH", a sve prisutne kroz ovu noć u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli vodio je voditeljski par Ljiljana Krulj i Zlatan Jovanović.

Izbor Miss Federacije BiH održan je u sklopu kvalifikacija za državni izbor najljepše djevojke koji će biti upriličen početkom listopada ove godine.

Najljepša djevojka iz Bosne i Hercegovine sudjelovat će na izboru za Miss svijeta koji će biti održan 14. prosinca u Londonu.

Izvor: Pogled.ba

na vrh članka