Određen pritvor Zmaju od Šipova

Određen pritvor Zmaju od Šipova

Rješenjem Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu Iliji Grahovcu, poznatijem kao Zmaj od Šipova, koji je, u četvrtak ujutru, uhićen na svom imanju, uz spektakularnu akciju policije iz ovog kraja, određen je pritvor do 30 dana. To je za Novosti potvrdio i njegov višegodišnji branitelj, odvjetnik Dušan Tomić.Tomić kaže da još nije stiglo rješenje o određivanju pritvora. Tek kad stigne rješenje, slijedi žalba na pritvor za koji nema nijednog razloga ni povoda. Na ovaj način, sud utječe da se, bez potrebe, uznemirava javnost.

"Nesporno je da se Ilija nije pojavio na suđenju, jer nije dobio poziv, koji ni meni, kao njegovom odvjetniku, nije uručen osobno, pošto nisam u Sarajevu, već na odmoru", priča Tomić.

"Mom klijentu se na dušu stavlja laka tjelesna ozljeda, koju je, navodno, nanio jednom mladiću iz sela, pošto mu je nožem ubo kravu, a za mog klijenta krava je svetinja. Mladić, umjesto da odgovara za ozljedu životinje, na sudu je oštećeni, a, unatoč svim važećim konvecijama, pa i zakonu, za atak na životinju ne odgovara. Sad treba da odgovaraju oni koji mu gledaju kroz prste, ali oni uhitili po svaku cijenu Grahovca".

Nikada, ističe Tomić, Grahovac nije bježao od suda, izlazio je iz rijalitija u Beogradu i dolazio na sud. Vjeruje da će njegov klijent veoma brzo na slobodu.

"Ako postoji i „p“ od pravde, Grahovac će biti na slobodi, najkasnije do ponedjeljka", smatra njegov odvjetnik. 

"Nije on samo rijaliti sudionik, to je domaćin koji ima oko 400 grla stoke. Tko će o njima sada brinuti? Što imaju od tog oni koji su ga zatvorili? Zadovoljenje, možda, nekih niskih ljudskih strasti i ništa više, a nitko ne brine o životinjama o kojima brine Zmaj od Šipova", kaže Tomić.

"Kad krene u rijaliti, danima ranije, dogovara, ugovara i dobro plaća onima koji će mu brinuti o stoci. Jako je povrijeđen. Teško sve ovo podnosi. Rekao mi je da se moramo žaliti „do Boga", ističe Tomić, prenose Novosti.

Pogled.ba

na vrh članka